Tobulo skonio kopūstienė, kuriai pagardinti neprireiks net grietinės

Gal keistai nuskambėjo pavadinimas kopūstienė, bet taip jau mes vadiname kopūstų sriubą.

Mūsų šeimoje, tikiuosi, kad ir pas daugelį iš jūsų, vėstant orams keičiasi mitybos racionas. Jei vasara „į trasą eidavo“ šaltibarščiai, šaltsriubės, salotos, lengvesni, mažiau riebūs patiekalai ir pan., tai rudenį, šaltuoju metų laiku norisi visai kitokių patiekalų, daugiau šildančių ir sotesnių, ar ne taip? Šiandien dalinuosi gardžios kopūstienės receptu.

Reikės:

0.5 kg. vištienos šlaunelių mėsos (galite naudoti ir kt. mėsą ), šviežio kopūsto, kelių bulvių, kelių morkų, raudonos paprikos, šaldytų brokolių ir kalafiorų (jei neturite, galite dėti žirnelius, konservuotus kukurūzus ), svogūnų, prieskoninių žolelių, lauro lapelių, lydyto sviesto, pipirų ir druskos.

Gaminimo eiga: Puodą su vandeniu užstačiau virti. Užvirus vandeniui sudėjau vištieną ir paviriau kelias minutes. Paskui vištieną nuploviau po tekančiu vandeniu ir užstačiau virti iš naujo. Kopūstą smulkiai supjausčiau. Morkas sutarkavau burokine trintuve, papriką supjausčiau kubeliais, svogūnus susmulkinau. Keptuvėje, ant lydyto sviesto pakepinau svogūnus, morkas ir papriką iki daržovės kiek suminkštėjo. Vištienai pavirus apie 15 min., į puodą sudėjau pjaustytas bulves, kopūstus ir apkeptas daržoves. Sriubą pagardinau prieskoniais, druska ir viriau dar apie ~ 20 min. Baigiant virti sudėjau kelis šaldytus, smulkintis brokolius ir kalafiorus. P.s. kopūstienę galite gardinti grietine, bet man jos visai netrūko.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą