Tarp riebalų žudikių – ir daugelio pamėgta arbata

Ilgą laiką būdavo aukštinamos žalioji ar puero (pu-erh) arbatos. Jų nauda yra neabejotina. Tačiau, pasirodo, labai naudinga gerti ir juodąją arbatą, ypač tiems, kurie nori numesti svorio. Kalifornijos universiteto Los Andžele (JAV) mokslininkai išsiaiškino, kad juodoji arbata gali padėti numesti svorio ir kitaip būti naudinga sveikatai, pakeisdama žarnyno bakterijas. Svarbu ją gerti be pieno ir be cukraus. Tad kuo organizmui naudinga juodoji arbata?

Padidina prebiotikų kiekį

Mes visi žinome, kokia yra svarbi gera žarnyno sveikata ir gerųjų bakterijų nauda. Tačiau ar žinojote, kad juodoji, o taip pat ir žalioji arbata teikia didelę prebiotinę naudą. Arbata gali sužadinti gerųjų mikroorganizmų, kurie prisideda prie žmogaus geros savijautos, klestėjimą. Gurkšnokite arbatą be pieno, kad padėtumėte savo virškinamojo trakto mikrobiomai klestėti.

Pagerina medžiagų apykaitą

Seniai tvirtinama, kad geriausiai medžiagų apykaitą sužadina žalioji arbata. Tačiau kiti tyrimai parodė, kad juodoji arbata taip pat gali teigiamai veikti medžiagų apykaitą. Tyrėjai išsiaiškino, kad juodoji arbata padeda nepriaugti per daug svorio, pakeisdama žarnyno mikrobiomą ir sumažindama polinkį tukti, rašoma interneto svetainėje „MailOnline“ . Brisbeno (Australijoje) dietologė yra įsitikinusi, kad juodoji arbata be cukraus padeda sumažinti riebalinį sluoksnį. Štai kodėl pati dietologė juodąją arbatą geria kasdien per pietus.

Antioksidantų šaltinis

Juodoji arbata yra ir puikus antioksidantų šaltinis. Žaliosios arbatos antioksidantus įsisavina kraujotaka ir smegenys, o juodosios antioksidantai yra gerokai didesni ir lieka žarnyne. Tai padeda pagerinti žarnyno sveikatą ir padėti susiformuoti trumposios grandinės riebalų rūgštims, kas, kaip įrodyta, gali paspartinti metabolizmą kepenyse.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą