90 tūkst. „Maximos“ pirkėjų prisidėjo prie geresnės „SOS vaikų kaimų“ vaikų ateities

Per šešias savaites geranoriški žmonės paaukojo daugiau nei 28 tūkst. eurų organizacijos „SOS vaikų kaimai“ globojamų vaikų ugdymui. Akcijos metu lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ klientai įsigiję menininkės Nomedos Marčėnaitės kurtomis dekoracijomis puoštus pirkinių maišelius prisidėjo prie geresnės mažųjų „SOS vaikų kaimų“ gyventojų ateities. Pinigai, surinkti akcijos metu, bus skirti vaikų lavinimui: specialiesiems pedagogams, psichologams ir popamokiniams būreliams.

„Kiekvienam vaikui labai svarbu realizuoti save, taip pat jaustis vertinamam ir pripažintam. „SOS vaikų kaimuose“ augančių moksleivių savivertei, psichologiniam saugumui ir pasitikėjimui savimi ugdyti ypatingai reikalinga reguliari, ilgalaikė specialistų pagalba ir ugdanti popamokinė veikla. Vertiname savo klientų geranoriškumą, kurie pasirinkę prekes neštis akcijos maišelyje, prisidėjo prie „SOS vaikų kaimuose“ augančių vaikų gerovės“, – sako „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

„SOS vaikų kaimuose“ gyvenantys vaikai susiduria su įvairiais iššūkiais. Dažnai jiems būna sunku ne tik mokytis, bet ir bendrauti, pasitikėti savimi ir kitais. Todėl kiekvienam organizacijoje augančiam vaikui labai reikalingas specialistų – psichologų ir specialiųjų pedagogų – dėmesys. Yra vaikų, kuriems ypatingai svarbi sporto veikla. Organizacijos atstovai sako, kad sportuodami jie gali išreikšti savo susikaupusias emocijas – pyktį ir agresiją, pasijausti ramūs.

„Visi „SOS vaikų kaimų“ gyventojai ateina į mūsų namus su labai skirtingomis istorijomis. Specialistai kelią kiekvieno vaiko link randa per įdomias, patrauklias priemones – kino, dailės ar kitas terapijos formas. Bendraujant, žingsnis po žingsnio, vaiko požiūris į aplinką, mokyklą, žmones ir gyvenimą ima keistis. Vaikas, turėjęs galimybę gauti ilgalaikę psichologinę terapiją, išmoksta geriau išreikšti savo emocijas, bendrauti su kitais, atranda norą ir gebėjimą mokytis. Svarbiausia – ima tikėti ateitimi, nori gyventi ir siekti tikslų. Dėka mūsų ilgamečio partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ galime užtikrinti moksleivių ugdymo tęstinumą ir taip pasiekti ženkliai geresnius rezultatus, – sako „SOS vaikų kaimų“ vadovė Liudovika Pakalkaitė.

Organizacijos atstovai sako, kad jų globojamiems vaikams pas specialistus reikia lankytis nuo vienerių iki septynerių metų. Įprastai susitikimai organizuojami bent dvejus kartus per savaitę, o vieno vaiko terapijai prireikia kone 2 tūkst. eurų metams. „Maximos“ pirkėjų paaukoti pinigai leis užtikrinti specialistų pagalbą 14 „SOS vaikų kaimų“ globojamų moksleivių.

Akcija „Apglėbkime rūpesčiu“ prekybos tinkle „Maxima“ vyko nuo lapkričio pradžios, vėliau ji persikėlė ir į socialinius tinklus. Parduotuvių pirkėjai buvo kviečiami įsigyti specialius menininkės Nomedos Marčėnaitės kurtomis iliustracijomis puoštus akcijos maišelius, o socialiniuose tinkluose – dalytis nuotrauka ar vaizdo įrašu su pirkiniais ir grotažymėmis #VaikystėsSvajonė ir #DraugeSuMaxima. Visi per akciją paaukoti pinigai bus skirti „SOS vaikų kaimų“ vaikų ugdymui: specialistų konsultacijoms bei vaikų popamokinei veiklai.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą