Kaip savo namuose jaustis laimingais?

Mūsų namai veikia mus, mūsų nuotaiką. Juose mes galime būti laimingi ir ilsėtis, bet yra būstų, kurie slegia ir kelia įtampą. Keletas paprastų psichologų patarimų, kaip susitvarkyti buvimą namuose, kad tai pakeistų mūsų gyvenimą ir suteiktų jam daugiau džiaugsmo ir laimės.

1. Kasdien pasiklokite lovą, net jeigu ir nelaukiate svečių. Šis tris minutes trunkantis darbas ramina ir nuo paties ryto nuteikia pozityviai.

2. Stenkitės savo namuose palaikyti tvarką. Sunku išlikti ramiems ir gerai nusiteikusiems, kai vėluodami į darbą, jūs niekur negalite rasti laikrodžio ar raktų. Todėl kasdien grįžę iš darbo daiktus sudėkite tik į jiems skirtas vietas. Tai nei jėgų, nei papildomo laiko nereikalaujanti tvarka.

3. Atsibudę ryte sugalvokite ypatingą tikslą – pavyzdžiui, „šiandien gerai padirbėsiu“ arba „šiandien mėgausiuos poilsiu“, o gal net „šiandien pasakysiu artimiesiems, kaip juos stipriai myliu“. Tai turi būti paprastas teigiamas tikslas, o ne dar vienas punktas būtinų darbų sąraše.

4. Namiškiams darykite gera nelaukdami padėkos. Taip, nesitikėdami netgi paprasčiausio „ačiū“, juo labiau, atsakomojo žingsnio. Tiesiog išneškite šiukšles ar paklokite ne tik savo lovą, išplaukite visų valgiusiųjų indus, ne tik savo. Gebėjimas palaikyti sveikus ir stiprius santykius namuose – viena iš sudėtinių laimės dalių.

5. Susitikite ar pakalbėkite telefonu su jums artimu žmogumi, draugu ar giminaičiu. Darykite tai kasdien. Laiškai ir sms žinutės nesiskaito. Mielas ir šiltas bendravimas gyvai net ir užkietėjusiam intravertui pakelia nuotaiką.

Kiekvieną dieną galvokite apie tai, kad jūs esate tik labai maža dalelė to, kas yra aplink jus. Suvokimas begalinės erdvės, mintys apie žmones kitoje planetos vietoje leis suvokti, kad jūsų bėdos – labai menkos, palyginus su kitų žmonių, kad jūsų susierzinimas – tik vos juntamas vibravimas visatos platybėse. Tai leis nusiraminti ir pasijusti laimingesniu. Namie keletui valandų įsirenkite SPA saloną: vonia, žvakės, kvapnūs aliejai, minkšti rankšluosčiai... Pamirškite rūpesčius, atsipalaiduokite ir pasijuskite kad ir mažyte, tačiau laiminga begalinio Kosmoso dalelyte. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą