Žinoma parapsichologė atskleidė, ką atneš Žiurkės metai

Pagal kinų Saulės horoskopą ateinantys 2020-ieji bus Žiurkės metai. Kaip juos tinkamai pasitikti, kuo jaukintis laimę šventinę naktį, galų gale ar ant stalo patiekti sūrio gali patarti vilnietė parapsichologė, būrėja Neringa Saladžė (37 m.).

Atsižvelgiant į numerologiją, astrologiją ir kitus skaičiavimus, artėjantys metai bus Mėlynos ir Sidabrinės Žiurkės metai, o ne baltosios, kaip daug kur rašoma. Ką mums tai sako? Pirmiausia būrėja N.Saladžė ragina pažvelgti į patį graužiką. Žiurkė yra protingas nedidelis gyvūnėlis, kuris puikiai orientuojasi aplinkoje ir labai atsakingai rūpinasi savo šeima. Tad pagrindinis akcentas kitais metais būtų namai, šeimos gausinimas, šeimos reikalai.

– Kaipgi reikėtų pasitikti Naujuosius metus norint prisišaukti laimę?

– Pirmiausia Naujuosius metus reikėtų sutikti šeimoje, artimųjų rate, nes žiurkei svarbiausia yra jos šeima, namai, rūpinimasis vaikais. Kai šeimai gerai, ir žiurkei gerai. Dažnai žiurkė vaizduojama kaip nešvarus, agresyvus, kartais net bjaurus gyvūnas, besikapstantis po šiukšlynus, bet iš tikrųjų žiurkės yra išrankios gurmanės. Todėl pasitikti kitus metus reikia gurmaniškai. Norint prisijaukinti žiurkę, reikia ją palepinti ant savo stalo patiekiant išskirtinių patiekalų. Maistas turėtų būti kuo įvairesnis, kvapesnis, gausiai pagardintas prieskoniais. Patiekalai turėtų vilioti ir išvaizda, ir kvapais. Tad meskime į šalį įsitikinimus, kad žiurkė – iš šiukšlyno ir jai bus gerai bet kaip. Anaiptol! Ji moka susikurti aplinką, turi ir savo tvarką, ir sistemą. Beje, ji neėda seno ar pagedusio maisto. ad akivaizdu, kad ji yra gurmanė, estetė, nors gyvena šiukšlyne – jos prigimtis tokia! Mano patarimas – kad ir kur būtumėte, susikurkite sau grožį ir gurmanišką stalą pagal galimybes ir atsižvelgdami į kasdienius įpročius. Pavyzdžiui, jei žmogus dažnai valgo ikrus, krevetes ar keptus karvelius, tai gal jam egzotišku patiekalu taps silkė. Turime suprasti, kad maistas turėtų būti išskirtinis, įvairus ir labai skanus.

– Žiurkę daug kas turbūt sieja su sūriu. Ar šiemet jis labiausiai ir tinka šventiniam stalui?

– O man pagalvojus apie žiurkę sūris prieš akis tikrai neiškyla. Kodėl žiurkės nepalepinus morkų ar moliūgų keksiukais su batatų plutele, pagardinta cinamonu ir karamele? Kita vertus, juk jei žiurkė sūrį ir grūdus graužia visus metus, ypatingam šventiniam stalui šie produktai mažiau tiks. Tai jau nebe egzotika. Grūdais ir sūriu šio gyvūno nenustebinsi. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad vis dėlto žiurkė yra laukinis, savo pasaulyje gyvenantis gyvūnas. Čia tinka posakis – kad ir kiek vilką šersi, jis vis tiek į mišką žiūri. Tad turėkime galvoje: kad kiek mes tą žiurkę stengsimės jaukintis, vis tiek ji galiausiai žiūrės savo reikalų, naudos sau. Todėl jaukinkimės, bet nepamirškime, kad jai reikalinga ir laisvė – suteikime jai pasirinkimo galimybių. Vadinasi, kuo daugiau įvairių patiekalų.

– Kaip patartumėte puoštis ir ką vienas kitam dovanoti?

– Stalą puošti reikėtų mėlynais, jūros vandens mėlynumo akcentais. Mano kitų metų kalendoriaus viršelis idealiai atitinka šią spalvą. Aprangoje taip pat turėtų būti tokios spalvos detalių. Jau nekalbant apie tai, kad reikia nekasdieniškai pasipuošti. Kuo šventiškiau. Kadangi žiurkė yra protingas gyvūnas, vieni kitiems mes turime dovanoti žinias, išmintį. Tai galėtų būti gera knyga. Dar tinka kokybiškų maisto produktų rinkiniai. Žinoma, labai svarbus estetinis dovanos pateikimas – graži pakuotė. Kadangi žiurkės gyvena gausiais būriais, dovana gali būti ir kviečianti į miesto šurmulį, pavyzdžiui, apsilankymas kokiame nors renginyje ar koncerte. Taigi apibendrinant dovanos turėtų būti itin vertingos, išskirtinės.

– O kokie bus kiti metai? – Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad žiurkės labai greitai dauginasi, gausina savo pajėgas. Tad pagal poreikį ir galimybes linkiu kitais metais žmonėms padidinti šeimas. Tam bus labai tinkami metai. Todėl nenustebkime, kad gims labai daug vaikų. Ir gerai. Žiurkė yra labai protingas gyvūnas, instinktyviai gebantis atsirinkti informaciją. Tai gyvūnas, kuris jaučia pavojų, gali numatyti grėsmingus įvykius. Todėl turėtume jos įsiklausyti, stebėti ženklus, ką ji parodys, ir jų paisyti.

 

Vykintė Budrytė „Lietuvos rytas“

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą