Nuotraukos autorius: Vytautė Stankevičienė

Šį sezoną mados namai „Bliss By Violeta“ ieško tobulų prieskonių

 


„Taip nebūna, kad vienas prieskonis būtų svarbesnis už kitą. Teisingai suderinti, jie palieka malonų poskonį“, – sako drabužių linijos „Bliss By Violeta“ kūrėja, dizainerė Violeta Sūdžiuvienė. Šio rudens ir žiemos kolekciją įkvėpė prieskoniai – jų spalvos ir skoniai susijungė drabužiuose, kurie pabrėžia unikalią, išskirtinę asmenybę.

„Prieskoniai maistui suteikia gausybę skonių, jie kuria patiekalo išskirtinumą ir grožį. Lygiai taip pat drabužiai – kiekvienas keičia mūsų įvaizdį, o visi visas garderobas, kurį renkamės, leidžia mums kurti ypatingą, unikalų stilių“, – sako drabužių dizainerė Violeta Sūdžiuvienė.
Naujojoje jos kolekcijos spalvų gamoje liejasi cinamono, kardamono, džiovintų prieskoninių žolių, aitriojo pipiro spalvos. Šalia jų dera violetiniai atspalviai, kurie tapo išskirtiniu šios kolekcijos akcentu.

Drabužiuose dominuoja vienspalviai audiniai, – jie ne tik kuria estetinį vaizdą, bet ir patogūs nešioti, juos lengva derinti. Daug faktūrinių audinių – blizgaus satino, krepo, su angora arba vilna maišyto trikotažo, palto audinių su alpakos vilna.

Kolekcijos išskirtinumas – minimalistiniai skirtingų kirpimų modeliai. „Mažiau yra daugiau“, – sako dizainerė, šiai savo kolekcijai kūrusi prailgintas liemenes, berankovius švarkus, kimono stiliaus švarkelius, šiek tik per dideles palaidines, plačias, patrumpintas kelnes, plevėsuojančius A formos sijonus, ilgus marškinius ir palaidines. Daugelis modelių dekoruoti talija pabrėžiančiais plačiais ir siauresniais diržais.

Svarbiu kolekcijos akcentu išlieka sluoksniavimas. Jis ypač aktualus šaltuoju metų laiku. „Bliss By Violeta“ kolekcija vieninga ir harmoninga, taigi, drabužius galima drąsiai sluoksniuoti ir derinti tarpusavyje.

„Skrybėlė – prie visų drabužių tinkantis aksesuaras. Ji tiks ir prie suknelių, ir prie tunikų, ir prie paltų. Tai – prieskonis, kuris užburia ir tarsi užbaigia įvaizdį, rodos, nekaprizingas, tačiau visada pabrėžia kitoniškumą ir drąsą“, – sako dizainerė.

Tvari mada – nuolatinis „Bliss By Violeta“ mados namų siekis. Čia visada įvertinama, kiek medžiagos atraižų liks siuvant. „Nuolat siekiame, kad jos mažėtų iki minimumo. Gamta mus apdovanojo gėrybėmis, taigi, reikia ją saugoti ir tausoti“, – įsitikinusi drabužių kūrėja Violeta Sūdžiuvienė.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą