Varškėčiai kitaip – nereiks stovėti prie viryklės
Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai...
Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę. Mano maisto kritikas įvertino puikiai. Šis receptas turėtų patikti tiems, kas nenori stovėti prie viryklės. Varškėčiai kepami orkaitėje.
Varškėčiai
Reikės:
400 g varškės;
2 kiaušiniai;
300 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
2 šaukštai cukraus;
žiupsnelis druskos;
džiuvėsėlių apvoliojimui.
Kaip gaminti:
Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi. Beriame miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkome masę. Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame. Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Valgome su grietine arba uogiene.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra