Kreminės česnakinės krevetės: paruošite per 20 minučių
Reikės:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 kilogramo nuluptų (ir su pašalintom uodegom) didžiųjų krevečių;
3 šaukštai sviesto;
5–6 skiltelės česnako, susmulkintos arba sutarkuotos;
2 šaukštai baltojo vyno;
1 1/2 puodelio riebios grietinėlės;
1/2 puodelio tarkuoto parmezano;
1 valgomasis šaukštas kapotų petražolių.
Kaip gaminti:
1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite krevetes ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite apie 2 minutes iš kiekvienos pusės arba iki tol, kol jos iškeps. Išimkite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. 2. Į keptuvę įpilkite sviesto. Kepkite česnako skilteles apie 30 sekundžių. Įpilkite vyno ir maišydami virkite apie 1 minutę. 3. Supilkite riebią grietinėlę. Sudėkite parmezano sūrį. Išmaišykite ir užvirkite iki silpnos ugnies. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite, kol sutirštės, apie 2 minutes. 4. Sudėkite krevetes į padažą bei papuoškite petražolėmis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra