Atrask literatūrinį Alytų – mobilioji programėlė Alytaus krašto rašytojams pažinti

Pamatykite Alytaus krašto grožį bei pažinkite jo rašytojus!

Alytaus kraštas jau nuo seno džiugina savo gyventojus įstabiu gamtos grožiu ir įvairiais lankytinais objektais. Tačiau mažai kas žino, jog alytiškiai gali didžiuotis ir turėdami svarų literatūrinį rašytojų indėlį, kuris per mažai ir per retai yra pabrėžiamas, ypač miesto svečiams. Vien ko yra vertas iš Alytaus kilęs rašytojas Jurgis Kunčinas, kurio kūrinys „Tūla“ yra skaitomiausių knygų sąrašuose. Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos tikslas – prisidėti prie Alytaus miesto kultūros ir literatūros paveldo išsaugojimo bei populiarinti susidomėjimą Alytaus krašto rašytojais ir su jais susijusiomis lankytinomis vietovėmis (literatūriniais keliais) pasitelkiant į pagalbą išmaniąsias technologijas.

Lietuvos kalbininkas Jonas Jablonskis yra pasakęs: „Maža garbė svetimom kalbom gerai kalbėti, didi gėda savos gerai nemokėti“, būtent todėl ir gimė idėja sujungti visus ryškiausius Alytaus krašto rašytojus į bendrą literatūrinį maršrutą, kurį įveikti galėtų ne tik grynakraujis dzūkas, bet ir į miestą atvykę svečiai. Pasivaikščiojimo metu sužinosite daug įdomių faktų apie kraštiečius rašytojus bei kūrėjus, taip pat padarysite sveikatai naudingą mankštą – prižadame, jog mobilieji telefonai ir išmanieji laikrodžiai rodys keturženklius žingsnių skaičius. Įveikę šį literatūrinį kelią didžiuositės savimi taip kaip tūlas dzūkas didžiuojasi radęs pilnus krepšius grybų karaliumi tituluojamų baravykų. Po maršruto drąsiai galėsite save apdovanoti šokoladinio pyrago gabalu, o jei būsite įveikę viktoriną – dovanų esame paruošę ir mes.

 Galimybė laimėti šaunius prizus!

Jei nusprendėte išbandyti savo jėgas, turėsite aplankyti visus maršrute nurodytus objektus (minimalus atstumas nuo jų – 50 metrų) bei atsakyti į viktorinos klausimus (klausimas pasirodo tik pažymėjus objektą kaip aplankytą), o tam, kad atsakytumėte teisingai, turėsite perskaityti mūsų pateiktą informaciją apie alytiškį rašytoją (kūrėją). Spėti atsakymą galima du kartus. Laimi tie, kurie į visus klausimus atsako teisingai.* Kadangi paskutinis maršruto objektas yra rašytojo Jurgio Kunčino atminimo kambarys, kuris yra Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje, tai užbaigę aktyvų maršrutą dalyviai iš karto galės pas mus bibliotekoje atsiimti laimėtą prizą.

*Prizų kiekis ribotas.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Alytaus miesto savivaldybė

Informacijos ir kraštotyros centro vyresnioji bibliotekininkė Indrė Lukoševičienė

Nuoroda atsisiuntimui: https://bit.ly/3mnRQkB

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą