Užupių kaime atidaryta biblioteka

Nemunaičio seniūnijos Užupių kaimo gyventojai skaityti knygų, pasinaudoti kompiuteriu galės atidarytoje naujoje bibliotekoje. Savivaldybės meras palinkėjo, kad joje vyktų įdomių renginių, žmonės galėtų susitikti ir pabendrauti prie arbatos puodelio.

Alytaus rajono savivaldybė Viešosios bibliotekos filialui Užupiuose skyrė ir įrengė patalpas daugiabučio namo trečiame aukšte, dviejuose jaukiuose kambariuose. Atidaryme dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, vicemeras Arvydas Balčiūnas, rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Užupių kaimo bendruomenės pirmininkė Gita Sakalauskienė.

Rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, kartu su rajono bibliotekos direktoriumi A. Vyšniausku perkirpęs simbolinę atidarymo juostelę, palinkėjo filialo darbuotojai ir bendruomenės pirmininkei sėkmės, kad biblioteka taptų žmonių mėgiama susibūrimo vieta, aktyviu bendruomenės traukos centru, kuriame netrūktų ne tik knygų ar periodinių leidinių, bet ir smagių pasibuvimų bei vakaronių. Meras pabrėžė, jog priešingai, nei daugelyje Lietuvos regionų, Alytaus rajone bibliotekos ne uždarinėjamos, o atidaromos ir palinkėjo bibliotekos vadovui skirti dar didesnį dėmesį mažesniems filialams aprūpinant juos periodika bei knygomis.

Atidarius biblioteką, sveikino, skaitytojų ir glaudaus bendravimo su gyventojais palinkėjo ir mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, rajono viešosios bibliotekos direktorius A. Vyšniauskas.

„Džiaugiuosi, kad atidarome, o ne uždarome ir kad skaitytojas šiais technologijų laikais suranda galimybę skaityti. Linkiu daug žingeidžių lankytojų“, – sakė vicemeras ir palinkėjo glaudaus bendruomenės ir bibliotekos bendradarbiavimo organizuojant renginius ir laisvalaikį Užupių gyventojams. Užupių filialo bibliotekininkė Irena Pačkauskienė pasidžiaugė gražiai sutvarkytomis naujomis, šiltomis patalpomis, nes ankstesnėje jos darbovietėje, Balninkų filiale, tokių patogumų nebuvo. „Balninkų bibliotekos patalpoms jau seniai reikėjo remonto, o ir žiemos šalčių laukdavome su dideliu nerimu“, – atviravo bibliotekininkė.

Užupių bibliotekos lentynose daugiau kaip 2 tūkst. įvairiausių leidinių. Ateityje fondai bus pildomi. Mėgstantiems naršyti internete skirti trys kompiuteriai.

Atidaryta biblioteka pasidžiaugė ir Užupių kaimo bendruomenės pirmininkė G. Sakalauskienė. Ji tikisi, kad biblioteka taps gyventojų traukos centru, juos telks, kad žmonės rinksis ir skaityti, ir į vyksiančius renginius. Užupiuose gyvena daugiau kaip 400 gyventojų.

„Su rajono savivaldybės pagalba mes bibliotekas puoselėsime ir laikysime kultūros židiniais rajone“, – sakė bibliotekos direktorius A. Vyšniauskas.
Bendruomenės pirmininkė ir bibliotekos direktorius rankos paspaudimu pasižadėjo bendradarbiauti organizuojant renginius, o jų susitarimą užtvirtino „perkirsdami“ rankas rajono savivaldybės meras ir vicemeras.

Užupių biblioteka dirbs antradienį–šeštadienį nuo 11 iki 17.30 val., paskutinė mėnesio diena skaitytojų neaptarnaus – ji skirta tvarkymuisi. Vieną kartą per savaitę, trečiadienį, bibliotekininkė vyks priimti ir išduoti knygas už kelių kilometrų esančio Balninkų kaimo gyventojams.

Alytaus r. sav. inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą