Alytuje planuojama surengti S. Taco sukauptos žymių pasaulio dalininkų kolekcijos darbų parodą

Kitais metais Alytaus sinagogoje planuojama atidaryti Alytaus miesto ambasadoriaus JAV, kolekcininko Samuelio Taco sukauptą kolekcijos, kurią sudaro  žymių pasaulio dalininkų darbai, parodą. 

Aptarti šios parodos organizavimo Dzūkijos sostinėje galimybių užvakar į Alytaus miesto savivaldybę atvyko Lietuvoje viešintis S. Tacas, filosofas, Lietuvos politinis veikėjas Jurgio Kunčino brolis Algirdas Kunčinas, Alytaus kolekcininkų klubo vadovas Zenonas Gramackas, režisierius Arvydas Kinderis ir Alytaus kraštotyros muziejaus direktorė Audronė Jakunskienė.

„Dėl pandemijos Alytaus sinagoga dar oficialiai neatidaryta. Tikėtina, kad oficialus šio istorinio statinio atidarymas vyks šių metų rugsėjo mėnesio pradžioje. Kai kurios parodos sinagogoje jau yra suplanuotos, tačiau visos jos yra mums labai svarbios. Parodos laikas ir pasiruošimas jai yra techniniai klausimai, kuriuos tikrai mums pavyks suderinti“, – sakė savivaldybėje svečius priėmusi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. 

S. Taco apsilankymu pasidžiaugė ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė. „Smagu, kad Jūs domitės Alytumi. Mes labai džiaugsimės, jeigu kitais metais mūsų mieste bus eksponuojami Jūsų kolekcionuojami paveikslai“, - sakė administracijos  direktorė.

Anot Alytaus kraštotyros muziejaus direktorės Audronės Jakunskienės, S. Taco paveikslų kolekcijos paroda būtų įdomi ne tik Alytaus miesto, bet iš šalies meno mylėtojams. Jai pritarė ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Vilma Liaukuvienė. „Smagu, kad Jūs pas mus atvykote artėjant metui, kai Alytus taps Lietuvos kultūros sostine ir mes turime pakankamai laiko šiai parodai pasiruošti, juolab, kad techniniai dalykai kels nemažai iššūkių“, – sakė Kultūros skyriaus vedėja. 

Alytaus ambasadorius S. Tacas neslėpė džiaugsmo, kad miestui pasiūlyta iniciatyva surengti iš Lietuvos išvykusių dailininkų darbų parodą buvo maloniai priimta. „Džiugu, kad dėl šios parodos organizavimo iniciatyvą parodė miesto savivaldybė. Prisidėsiu, kuo galėsiu“, – teigė svečias, susitikimo metu pasidalijęs ir tų laikų, kai dar gyveno Alytuje, prisiminimais. „Meilė  menui ir mano gyvenimas prasidėjo Alytuje. Pradedant muzika, draugais, su kuriais aš sėdėjau viename mokyklos suole ir su kuriais ryšys išliko iki šių dienų“, – pasakojo S. Tacas.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą