Į festivalį „Bunda rokas“ atvyks lenkų grupė „Syrbski jeb“

Septintus metus iš eilės Alytaus rajone rengiamame festivalyje „Bunda rokas“ pristatomi Baltijos šalių atlikėjai. Lenkijai šiemet atstovaus į Bundorių kaimą vienam vakarui atkeliausiantis kolektyvas „Syrbski jeb“.

Originalaus, vienetinio skambesio grupė festivalyje turėjo pasirodyti praėjusiais metais, tačiau dėl pandemijos negalėjo atvykti. Šią vasarą „Syrbski jeb“ koncertus susiplanavo lengviau, taigi, rugpjūčio 14-ąją drebins „Bunda roką“.

Kas yra tas vienetinis „Syrbski jeb“ skambesys? Grupės muzikos stilių jos lyderis Zygfryd Woźniarski su bendraminčiais gludina jau apie du dešimtmečius. „Garsios, užburiančios dainos“, „sielą veriantis vokalas“, „garso „terorizmas“ – tokiais ir panašiais epitetais apibūdinama „Syrbski jeb“ muzika, paremta tokiais grupės „prekės ženklais“, kaip stiprus bosas, į transą vedantis būgnų pulsavimas, „psichodelinius“ garsus kurianti gitara ir dramatiškai ekscentriškas didžeridu (Australijos aborigenų instrumentas).

„Per daugelį metų, ieškodami formos, kaskart susidurdami su auditorijos reakcijomis, jie sukūrė stilių, kurio sudėtyje įdomiai dera new wave, psichodelinis ir noise rokas bei... jokia banga, labai savita, todėl vienintelė tokia savo srityje“, - taip apie „Syrbski jeb“ kalba muzikos žinovai.

Naujausias grupės albumas „Koniec“ („Pabaiga“) – 2018 metais Vokietijos „Atman records“ išleista vinilo plokštelė. „Keista, bet muzikinė medžiaga – tokia tradicinė, kad grupė galėtų be jokių problemų atsidurti ant „Teraz Rock“ ( tai - populiarus lenkų žurnalas,- „Bunda roko“ past.) viršelio, tačiau kartu – ir galinga, tarsi netikėtai smūgiuojančia „bokso pirštine“ net pačių alternatyviausių muzikos festivalių publikai“ („Gazeta Magnetofonowa”).

Grupės „Syrbski Jeb“ sudėtis:

Zygfryd Woźniarski (boso gitara, balsas)

Stach Wysocki (mušamieji instrumentai)

Przemek Piłaciński (gitara)

Łukasz Hołuj (didžeridu ir/ar kt.)

Festivaliui „Bunda rokas“ talkina Alytaus rajono savivaldybė, prie šio neeilinio renginio Punios šile rėmėjų galite prisijungti ir jūs (el. p.: bundarokas@gmail.com, arba žinute: www.fb.com/bundarokas).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą