Sausio 26 d. Alytaus muzikos mokyklos salėje įvyko kasmetinis, jau devintasis renginys „Penktadienio popietė su muzika iš kino filmų“

 

Skambant ryškiai ir melodingai Frank Churchill, Alan Menken, Michel Legrand, Howard Shore, Richard Rodgers, Thomas Newman, Hanry Mancini, James Horner, Yann Tiersen ir kitų kompozitorių muzikai žiūrovai buvo kviečiami mėgautis kino vaizdais, surikiuotais ir atrinktais koncerte dalyvavusių mokinių ir mokytojų iš pačių įsimintiniausių filmų „Amelija iš Monmatro“, „Adamsų šeimynėlė“, „Karaliaus sugrįžimas“, „Muzikos garsai“, „Pianinas“, „Titanikas“, „Kapitono Vrungelio nuotykiai“, „Pokahonta“, „Teatras“ ir kitų. Tai šiuolaikinė klasika, kultinių filmų garso takeliai, kurie užburia. Iš viso parengtos 33 kino filmų ištraukos bei muzikos aranžuotės, jas atliko 85 moksleiviai. Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad koncertas kasmet plečiasi ir gausėja ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir pasipildydamas vis naujais, negirdėtais ir dar neatliktais kūriniais.

Mokinius koncertui parengė mokytojai ekspertai – Rita Frendzelienė, Rimantas Jočys; mokytojai metodininkai – Violeta Baronienė, Genovaitė Baniukevičienė, Birutė Jočienė, Ilona Vasiliauskienė, Daiva Martikonytė, Violeta Ligeikienė, Vita Naujikienė, Lina Abromavičienė, Antonina Pasaravičienė, Edita Radvilavičienė; vyresniosios mokytojos – Jūratė Dambrauskienė, Jolana Gumauskienė, Sonata Bazevičienė, Ingrida Kriščiūnienė, Diana Klemkaitė, Neringa Miliauskienė, mokytojai – Saulius Bučinskas, Ramūnas Valaitis, Paulius Adomaitis.

Koncertą vedė akordeono vyresnioji mokytoja Rūta Vaičaitienė. Rengino iniciatorė ir organizatotė fleitos vyresnioji mokytoja Justina Jočytė-Orinienė.

Alytaus muzikos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą