Alytaus turizmo informacijos centras pristatė karšto turizmo naujoves tarptautinėje parodoje ADVENTUR 2018

Alytaus turizmo informacijos centras sausio 26–28 d. dalyvavo tarptautinėje turizmo parodoje ADVENTUR 2018. Ji vyko Vilniuje, LITEXPO parodų ir kongresų centre. ADVENTUR – vienintelė tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda Lietuvoje ir didžiausia Baltijos valstybėse, skatinanti turizmo paslaugų populiarinimą ir aktyvų gyvenimo būdą. Joje dalyvavo 350 dalyvių iš 30 pasaulio šalių. Parodos akcentas buvo švenčianti Lietuva, kuri kvietė keliauti kitaip.

Alytaus turizmo informacijos centras parodoje pristatė Alytaus miesto ir rajono turizmo naujoves, atkurtos Lietuvos 100-mečio maršrutus mūsų krašte. Lankytojai galėjo sužinoti, ką galima pamatyti, paragauti, kur pramogauti, poilsiauti ir kaip smagiai bei turiningai praleisti laiką Alytaus krašte. Kartu su Alytaus turizmo informacijos centru Alytaus krašto stende dalyvavo Alytaus kraštotyros muziejus, Pivašiūnų amatų centras, nuotykių parkas „Tarzanija“, kaimo turizmo sodyba „Dzūkijos dvaras“, „Alita“, kaimo turizmo sodyba „Avilys“, ekskursijas organizuojanti, keliones kurianti ir maršrutus planuojanti įmonė „How2travel“.

Alytaus miestą ir rajoną pamėgę dviračių entuziastai – juos vilioja maršrutai, vingiuojantys vienais gražiausių Lietuvoje gamtovaizdžių. Ekstremalių pramogų mėgėjai jau gali pramogauti ne tik nuotykių parke „Tarzanija“, Jaunimo parke įrengtame riedlenčių parke, Dailidės ežero rekreacinėje zonoje veikiančiame vandenlenčių parke „VIVI Wake“, bet ir išbandyti VšĮ „Ekstremali zona“ Butkūnų kaime siūlomas pramogas – dažasvydį, šratasvydį, zorbingą, zorbolą, pirties nuomą. 2018 m. vasarą Daugų sala visus kvies į profesionalų batutų parką. Net ir išrankiausi gurmanai galės išmokti gaminti dzūkiškus patiekalus ir mėgautis jais edukacinių programų metu, kurias rengia Alytaus kraštotyros muziejus, Dzūkijos dvaras, Dzūkų alaus restoranas, Pivašiūnų amatų centras ir Alytaus rajono vietos bendruomenės.

2018 m. Alytaus krašte piligrimai kviečiami ne tik į Pivašiūnus, kurie garsėja Žolinės atlaidais, tačiau ir išbandyti Šv. Jokūbo kelio Lietuvoje atkarpą Alytaus mieste ir rajone. Piligrimams yra paženklinta kelionės maršrutas, lankytinos, poilsio ir nakvynės vietos. Pagrindinis maršruto objektas – Punios Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčia.

Alytaus kraštotyros muziejus parodos lankytojams pasakojo apie muziejaus ekspozicijas, edukacijas, pristatė du naujus užsiėmimus švenčiančiai Lietuvai ir kartu kvietė prisiminti, kodėl turime švęsti: JAUNI IR (NE)OKUPUOTI bei PABĖGIMAS IŠ MIESTO, kurie dera prie šių metų parodos temos.

Nuotykių parko „Tarzanija“ ir „Dzūkijos dvaro“ atstovai Alytaus krašto stende rengė įvairias loterijas, kurių metu buvo galima laimėti pramogas „Tarzanijos“ nuotykių parke ir apsilankymą Dzūkijos dvaro restorane.

Pivašiūnų amatų centras kvietė aplankyti Pivašiūnus, o norintiems pajusti dzūkišką skonį kvietė į edukacines programas, kurių metu išmoks gaminti bulvines dzūkiškas bandas, grikines babkas ir pyragus.

Kaimo turizmo sodyba „Avilys“ net tik svetingai prima svečius, tačiau mielai laukia ir tų, kurie nori susipažinti su bitininkystės tradicijomis Lietuvoje. Edukacinių užsiėmimų metu kopinėjamas medus, liejamos žvakės, ragaujamas medaus pyragas, supažindinama su bitininkystės papročiais ir įrankiais, bičių produktais.

Ekskursijas organizuojanti, keliones kurianti ir maršrutus planuojanti įmonė „How2travel“ pristatė jau parengtus ekskursijų maršrutus kelionėms po Alytaus kraštą ir Lietuvą, dalinosi savo patirtimi planuojant individualius kelionių maršrutus.

 

Alytaus turizmo informacijos centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą