Mano širdelė Lietuvai, o Lietuva - tai Tu

Alytaus r. Butrimonių gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos surengė socialinę – pilietinę akciją ,,Mano širdelė Lietuvai, o Lietuva – tai Tu”, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo 100–mečiui paminėti. Vasario 9 dieną būrys pradinukų, palydėtas gimnazijos direktorius Valdo Valvonio, iškeliavo į žygį.

Mažieji, nešini pačių rankutėmis pagamintomis vėliavos spalvomis išpuoštomis širdelėmis, norėdami padėkoti savo krašto žmonėms už didingą Lietuvos istoriją, už Lietuvos laisvę, perduotą ateities kartoms, už galimybę kalbėti pačia gražiausia kalba žemėje, už liaudies dainas, kuriose apdainuojami visi Lietuvos darbai, vargai ir džiaugsmai, už galimybę tobulėti, augti laisviems ir mylimiems, aplankė buvusius Butrimonių gimnazijos mokytojus, Butrimonių ambulatoriją, paštą, parduotuves, kultūros centro darbuotojus. Su artėjančia Lietuvos valstybės švente sveikino žmones, sutiktus miestelio gatvėse, mokykloje. Kiekvienas mokinukas trispalvę širdelę į namus parnešė patiems brangiausiems žmonėms, aplankė kaimynus. Ketvirtos klasės mokiniai su Lietuvos valstybės švente sveikino ir senjorus, gyvenančius už miestelio ribų.

 Šiam renginiui apibūdinti, ko gero, netinka žodis ,,akcija“. Tai buvo šventė, kuri vienus maloniai nustebino, kitus pradžiugino, bet nei vieno nepaliko abejingo. Eičiūnų kaime gyvenanti senjorė, vasario 12-ąją švęsianti savo 85 –erių metų jubiliejų, pasakė: ,,O, Dieve brangus, per mano amželį dar to nebuvo!“, - ir nuskubėjo ieškoti saldainių atvykėliams. Mokiniams buvo laimė pamatyti, kiek džiaugsmo jie suteikė žmonėms savo apsilankymu. Tai pati nuostabiausia pilietiškumo pamoka, kuri leido suprasti, kad Lietuva prasideda nuo kiekvieno iš mūsų, ir nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, kokia ji bus.

Nuoširdus ačiū prie akcijos prisijungusiems mokinių tėveliams, Eičiūnų kaimo gyventojui, buvusiam pradinių klasių mokytojui, aktyviam bendruomenės nariui Pranui Valvoniui už pagalbą lankantis pas senjorus, gyvenančius Eičiūnų, Olendernės, Žaliosios kaimuose. Ačiū mokinukams, nuoširdžiai ir kruopščiai gaminusiems širdeles, bei jų mokytojoms Ginai Griškonienei, Nijolei Karkauskaitei, Sigutei Žvinakienei ir pedagogo padėjėjai Liusei Gecevičienei.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą