Lietuvą su 100-uoju gimtadieniu pasveikino Alytaus rajonas

Alytaus rajonas su džiaugsmu pasitiko Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Renginiai vyko visame rajone, pagrindiniai Simne ir Dauguose. Simne į dangų kilo 100 balionų, Dauguose – rikiuotėje stovėjo jaunieji šauliai, rajono savivaldybės tarybos nariams ir seniūnaičiais padovanotos Lietuvos istorinės vėliavos. „Džiaugiuosi, kad atėjote švęsti. Pajauskime šią šventę, tai labai svarbu. Lietuva – tai mes visi“, – Simne kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Dauguose – šaulių rikiuotė ir vėliavos

Iškilmingame minėjime Dauguose, įnešant Lietuvos valstybės ir istorinę vėliavas rikiuotėje stovėjo jaunieji šauliai. Nuskambėjo Lietuvos himnas.

Už darbus savo kraštui padėkota esamiems ir buvusiems Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariams, išdirbusiems bent vieną kadenciją rajono savivaldybės taryboje nuo 1995 m. Jiems Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas dovanojo Lietuvos istorines vėliavas. Istorinėmis vėliavomis už pilietiškumą, bendruomeniškumą apdovanoti ir rajono seniūnijų seniūnaičiai.

Simne – 100 balionų

Vasario 16-osios minėjimas Simne prasidėjo Šv. mišiomis. Po jų, bažnyčios šventoriuje, Trečio amžiaus universiteto Simno filialo dekanė Janina Žeimienė pakvietė visus paleisti 100 trispalvių balionų su linkėjimais Lietuvai.

100-mečio minėjimas tęsėsi Simno kultūros centre. Šventiškai papuoštoje scenoje Alytaus vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvas „Tarškutis“ ir Santaikos „Narpulio“ šokėjai dovanojo liaudiškas dainas, šokius ir geras emocijas.

Mero linkėjimai

Sveikinamas Simno ir Daugų krašte atvykusius į renginius, meras A. Vrubliauskas kvietė pajausti šią Lietuvos šventę širdimi. Pasak jo, per mažai lietuviai moka džiaugtis. „Mūsų valstybėje yra visko, bet daug daugiau gerų dalykų“, – įsitikinęs A. Vrubliauskas.

Meras pasidžiaugė rajono bendruomenėmis – tvirtomis, stipriomis, nuoširdžiomis ir bendruomeniškomis. Jų rajone daugiau kaip 60.

A. Vrubliauskas į šventę atvyko pasipuošęs Pocelonių kaimo bendruomenės narės Marytės Kazakevičienės megztu dovanotu šaliku su trispalviais motyvais.

„Būkime kartu, susitelkę, šypsokimės daugiau, džiaukimės tuo ką turime ir kurkime ateities planus savo šeimose, namuose, bendruomenėse. Švęskime – tai mūsų šventė. Vienintelė ir nepakartojama“, – sakė meras.

Jis pažymėjo, kad iš 20-ties Lietuvos valstybės atkūrimo akto signatarų, padėjusių parašus ant garbingo Vasario 16-osios akto, trys glaudžiai susiję su Alytaus rajonu. Su Daugų kraštu Vladas Mironas, Pivašiūnų – Alfonsas Petrulis, Alovės ir Daugų apylinkėmis – Donatas Malinauskas.

„Aktas ir jo prasmė išliks stipri ir lydės Lietuvą ateinantį antrą šimtmetį“, – įsitikinęs A. Vrubliauskas.

Prieš dalyvaudamas šventiniuose renginiuose Simne ir Dauguose, meras A. Vrubliauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius pasveikino vasario 16 d. 90-metį švenčiančią Praniūnų kaimo gyventoją Moniką Sinkevičienę.

„Svajonės“ koncertas

Lietuvos 100-metį Simne ir Dauguose šventė Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė, mero patarėjas Ramūnas Bielevičius, savivaldybės tarybos nariai, darbuotojai, įmonių, įstaigų vadovai.

Dauguose muzikinę programą atliko Alytaus muzikos mokyklos jaunimo simfoninis orkestras „Svajonė“.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą