Pavasario mugės šurmuliuoja rajono mokyklose

Rajono mokyklos pavasarį sutiko organizuodamos Kaziuko muges. Mokiniai laukia šios šventės, kuriose gali pristatyti ir parduoti savo pagamintus gaminius.

Kovo 2 d. Kaziuko mugė šurmuliavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje Mugėje galima buvo įsigyti mokinių pagamintų papuošalų ir saldžiųjų gaminių, įvairiausių kepinių, kurių gardus kvapas sklido po visą mugę. Kaziuko mugėje taip pat netrūko linksmos liaudiškos muzikos, dainų ir vaidinimų, kuriuos šventės dalyviams dovanojo mokyklos mokytojai ir mokiniai. „Kaziuko mugės lankytojai, kurių tikrai netrūko, iš mugės išsinešė ne tik gausiai įsigytų prekių, bet ir pavasariškai linksmą nuotaiką“, – įspūdžiais dalinosi mokyklos soc. pedagogė Aušra Damkauskienė.

Kovo 5 dieną Miroslavo gimnazijos aktų salė buvo pavirtusi tikra prekyviete – pertraukų metu ten šurmuliavo mokiniai ir mokytojai – Kaziuko mugės prekiautojai ir pirkėjai. Nors norinčių įsigyti buvo daugiau nei siūlančiųjų pirkti, visgi inscenizuotoje Kaziuko mugėje vyravo puiki nuotaika, skambėjo linksma liaudiška muzika, išjudinusi ne vieną.

Mugėje buvo galima įsigyti įvairiausių skanėstų (pyragų, vaflių, grybukų, žagarėlių, keksiukų), taip pat mokytojos Aurelijos Kuncevičienės keptos naminės duonos, mokytojos Rasos Žilinskienės užaugintų ekologiškų obuolių. Biologijos mokytoja Reda Kančienė kvietė mugės lankytojus paragauti Ekologų būrelio narių paruoštos šviežios gilių kavos. Technologijų mokytoja Aušra Asakavičienė prekiavo įvairiausiais mezginiais: šiltomis kojinėmis, šalikais, pirštinėmis, šlepetėmis.

Retas tądien namo grįžo tuščiomis rankomis, nešėsi namiškiams lauktuvių iš Kaziuko mugės.

Smagu buvo ir mokiniams, ir mokytojams. Svarbu tai, kad mokiniai tokių renginių metu mokosi ne tik kultūringai bendrauti, derėtis, bet ir džiaugtis vieni kitų sukurtais dirbiniais, pagamintais ir estetiškai pateiktais saldumynais, pasisemti kūrybinių idėjų. Dažnas prekiautojas sakė, kad pelnas nėra svarbiausia, o smagu pajausti ,,tikrą gyvenimą“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą