Apdovanoti konkurso „Sidabro vainikėlis“ Alytaus regioninio turo nugalėtojai

Alytaus kultūros ir komunikacijos centre vyko tradicinis Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso ,,Sidabro vainikėlis 2018" Alytaus regioninis turas. Jame dalyvavo Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Druskininkų, Kaišiadorių, Birštono, Šalčininkų rajonų jaunieji talentai.

Lietuvos liaudies kultūros centro rengiamas konkursas vyksta jau šeštąjį kartą. ,,Sidabro vainikėlio" parodų ciklas sumanytas tam, kad talentingi vaikai ir jaunuoliai, besidomintys liaudies daile, galėtų visuomenei parodyti savo darbus. Jaunieji kūrėjai ne tik varžosi dėl geriausiųjų vardo, simbolinių ,,Sidabro vainikėlio" apdovanojimų, bet ir yra skatinami tobulinti savo žinias, meninius gebėjimus, dailiųjų amatų įgūdžius.

Konkurso „Sidabro vainikėlis" Dzūkijos regiono švietimo įstaigų mokinių kūrybos darbų parodos uždarymas prasidėjo Likiškėlių pagrindinės mokyklos folkloro ansambliu „Šermukšnėlė" (vad. Lina Umbrasienė) ir Alytaus kultūros ir komunikacijos centro cirko studijos „Dzūkija" (vad. Jurgita Bujanauskaite ir Albertas Chazbijavičius) pasirodymais.

Regioniniam turui buvo pristatyti 130 autorių darbai, atstovavo 40 talentingų mokinių, o juos paruošė 20 mokytojų.

Visų darbais grožėjosi ir juo vertino Lietuvos nacionalinio kultūros centro (LNKC) tautodailės poskyrio vadovė Teresė Jurkuvienė ir vyr. specialistė Darija Čiuželytė (komisijos pirmininkė), tautodailininkas ir skulptorius Saulius Lampickas, tautodailininkė, juvelyrike Eglė Liškevičienė ir tautodailininkė Gintarė Markevičienė.

Konkurso dalyvius pasveikino bei sėkmės palinkėjo, vadovams įteikė po miesto simbolį-baltą rožę ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Robertas Šarknickas, o už dalyvavimą šiame konkurse visiems dalyviams buvo įteiktos l. e. Alytaus kultūros ir komunikacijos direktoriaus pareigas Linos Nalivaikienės padėkos.

Šeši talentingiausieji įvertinti pirmąja vieta:

Morta Žaliauskaitė (11 m., Lazdijų r. Aštriosios Kirsnos mokykla, sodai, mok. Lina Živatkauskaitė-Žaliauskienė),

Milda Subačiūtė (12 m., Rumšiškių kultūros centro Pravieniškių vaikų keramikos būrelis, keramika, mok. Audronė Skarbaliūtė),

Arijus Petrulėnas (12 m., Kaišiadorių kultūros centras, drožinėjimo būrelis, medžio skulptūra, mok. Vidmantas Kapočiūnas ),

Evelina Mociejūnaitė (16 m., Lazdijų Aštriosios Kirsnos mokykla, margučiai, mok. Lina Živatkauskienė-Žaliauskienė),

Domas Malašauskas (16 m., Varėnos kultūros centro dailės studija „Kadagys", skulptūra, mok. Algirdas Juškauskas),

Nedas Tumas (15 m., Rumšiškių kultūros centro Pravieniškių keramikos būrelis, keramika, mok. Audronė Skarbaliūtė).

Šių moksleivių darbai bus siunčiami į nacionalinį ,,Sidabro vainikėlio" turą, vyksiantį 2018 m. gegužės 31 d. Kretingoje.

Dzūkijos rajono mokiniams ir mokytojams širdingai dėkojame už dalyvavimą regioniniame ,,Sidabro vainikėlio" ture, už puikius mokinių meninius gebėjimus, kūrybiškumą, aukštai įvertintus rezultatus ir linkime didelės sėkmės nacionaliniame ture.

Renginio iniciatorius LNKC, parodą-konkursą organizavo Alytaus kultūros ir komunikacijos centro etnokultūros specialistas Giedrius Griškevičius.

AKKC etnokultūros specialistas Giedrius Griškevičius

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą