Europa yra įdomi – tad keliaukime Europos kultūros keliu!


Kasmet gegužės 9 d. Europoje ir pasaulyje minima Europos diena. Šie 2018 m. paskelbti Europos kultūros paveldo metais, kurių šūkis „Mūsų paveldas: praeitis pasitinka ateitį“.
Kiekvienais metais šią dieną ES institucijos atveria duris, jose apsilanko tūkstančiai piliečių, jie dalyvauja debatuose , kūrybinėse, interaktyviose dirbtuvėse ir kituose renginiuose, skirtuose švęsti Europos dieną , sužinoti daugiau apie ES ir dar daug kitų, jiems reikalingų dalykų.
Įsijungdamas į renginių maratoną visoje šalyje, Alytus Europos dienos šventę pradės gimtadienio sveikinimu. Kiekvienas iš mūsų esame europietis, tad gegužės 9-ąją mūsų kiekvieno gimtadienis! Jau nuo 10:30 val. sveikinimai atkeliaus iki Dainavos, Vidzgirio, Putinų mikrorajonų ir Senamiesčio. Vėliau, 14:00 šventė tradiciškai persikels į Rotušės aikštę.
Kai visose Europos Sąjungos šalyse rengiami įvairūs muzikos, šeimų festivaliai, kurių metu galima ragauti ir pažinti įvairią europietišką virtuvę, apsilankyti duonos ir kitose specifinėse šventėse, aplankyti dešimtis pažintinių stendų, užsukti į parkus ir paklausyti koncerto, Alytaus širdyje, Rotušės aikštėje, Jūs irgi esate kviečiami į muzikinę ir pažintinę keliones. Dėl geriausiųjų vardo varžytuvėse „Europos kultūros keliais“ kovos miesto mokyklų komandos. „Čia veiks Europos kultūros kelio teminės stotelės, kuriose sužinosite įdomių ir aktualių dalykų apie ES ir jos kultūrinį paveldą, Jaunimo centro kolektyvai sukurs kūrybišką ir muzikalią atmosferą visame miesto centre“, - sako Europos dienos organizatoriai.
Šventę vainikuos Senamiesčio švietimo įstaigų mažųjų ir jaunųjų europiečių renginys „Mes senamiestiečiai - Europos piliečiai “.
Įsijungdami į Europos dienos šventimą Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje, kuriame bendrą visumą ir atsakomybės jausmą. Juk kas, jei ne mes, galime ir turime puoselėti ir saugoti, ginti, naudoti ir turtinti mūsų visų Europos kultūros paveldą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą