Muzikos mokyklos mokiniai varžėsi su muzikos akademijų ir kolegijų studentais

Gegužės 31 d. − birželio 2 d. Rygos Jazepo Medinio (Jāzeps Mediņš) I muzikos mokykloje (Latvija) vyko XIII tarptautinis kamerinių ansamblių konkursas festivalis „Muzicejam kopa ar draugiem". Dalyviai varžėsi penkiose kategorijose. 48 kameriniai ansambliai atvyko iš įvairių Latvijos, Estijos, Suomijos ir Lietuvos muzikos (meno) mokyklų, konservatorijų ir muzikos akademijų. Lietuvai atstovavo Vilniaus, Kėdainių, Marijampolės muzikos ir meno mokyklų kameriniai ansambliai. Gausiausias muzikantų būrys – net 8 kameriniai ansambliai – atstovavo Alytaus muzikos mokyklai. Dalyviai grojo po tris skirtingų epochų kūrinius, iš jų vienas buvo privalomas latvių kompozitorių kūrinys. Dalyvių pasirodymus vertino komisijos pirmininkė Herta Hansena, pianistė Jazepa Vitolo, Muzikos akademijos profesorė (Latvija); nariai Tenu Kalms, klarnetistas, Tartu Heino Ellero (Heino Eller) muzikos kolegijos dėstytojas, pučiamųjų katedros vedėjas (Estija); Ramutė Kalnėnaitė, violončelistė, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio nacionalinės menų mokyklos mokytoja (Lietuva); Aleksanders Kulikovs, smuikininkas, Kungsvägeno muzikos instituto dėstytojas (Suomija).

Labai džiugu, kad net 4 (iš 8) kameriniai ansambliai iš Alytaus muzikos mokyklos buvo pastebėti ir įvertinti aukštais balais. Antrąją vietą laimėjo Joris Gudelevičius (saksofonas altas) ir Goda Čereškevičiūtė (fortepijonas), mokytojai Rimantas Jočys, Sonata Bazevičienė. Tris trečiąsias vietas laimėjo kameriniai ansambliai: Vesta Rimšaitė (saksofonas altas) ir Rimeta Sebeckaitė (fortepijonas), mokytojai Rimantas Jočys, Violeta Baronienė; styginių instrumentų kvintetas: Gabija Gudeliauskaitė (smuikas), Viltė Maselskaitė (smuikas), Gerda Brazaitė (smuikas), Kamilė Dvilinskaitė (smuikas), Ūla Maselskaitė (fortepijonas), mokytojos Rita Frendzelienė, Genovaitė Baniukevičienė. Labai džiugu, kad trečiąją vietą laimėjo kamerinis ansamblis – tai Gertrūda Šitkauskaitė (fleita) ir Rugilė Reškevičiūtė (fortepijonas), mokytojos Justina Jočytė Orinienė, Violeta Baronienė. Merginos varžėsi tarp vyriausių konkurso dalyvių, kurie atstovavo ne tik muzikos mokykloms bet ir Tartu muzikos kolegijai (Estija) bei J. Vitolo muzikos akademijai (Latvija). Tai buvo pati stipriausia konkurso dalyvių kategorija. Besiklausydami šios kategorijos dalyvių, pasijautėme, kad klausomės profesionalių muzikantų koncerto filharmonijoje.

Puikiai pasirodė ir kiti keturi mūsų mokyklos kameriniai ansambliai, kurie buvo apdovanoti padėkos raštais už sėkmingą pasirodymą konkurse. Tai kameriniai ansambliai: Kristina Vadapalaitė (smuikas) ir Romalda Vadapalaitė (fortepijonas), mokytojos Rita Frendzelienė, Jūratė Dambrauskienė; Matas Chščenavičius (saksofonas altas) ir Beatričė Zabruckaitė (fortepijonas), mokytojai Rimantas Jočys, Jolana Gumauskienė; Greta Sarpaliūtė (fleita) ir Paulina Stikliūnaitė (fortepijonas), mokytojos Justina Jočytė Orinienė, Jolana Gumauskienė; Domas Grimalauskas (klarnetas) ir Rūta Mockevičiūtė (fortepijonas), mokytojai Rimantas Jočys, Violeta Baronienė.

Alytaus muzikos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą