Pilietinė iniciatyva “RAKTAI iš paliktų namų...“

Birželio 14 dieną Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkciame skyriuje vyko Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti iniciuota akcija „RAKTAI iš paliktų namų...“, skirta birželio 14-ajai – Gedulo ir vilties dienai paminėti.

Istorijos mokytoja L.Leonienė pradėjo renginį primindama mokiniams skaudžius lietuvių tautai istorinius įvykius, pristatė akciją ir paaiškino, kodėl ji taip pavadinta. Mokytoja kvietė pagalvoti, kaip galėjo jaustis žmonės palikdami namus, kurių net nereikėjo užrakinti, nes žmonės buvo išvežami toli ir raktų pasiimti net nereikėjo.

Mokiniai kartu su istorijos ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytojomis skaitė M.Kontrimaitės kūrinio „Mano vaikystės tėvynė“ bei R. Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ ištraukas. Dešimtos klasės mokinės Simona ir Kamilė atliko tremtinių mėgtą dainą „Jei ne auksinės vasaros...“ .

Iš anksto ruošdamiesi akcijai mokiniai pagamino įvairiaspalvių raktų ir sukabino juos mokyklos kieme prie stogastulpio ant žaliuojančių pušelių.

Tikime, kad ši graži akcija paskatins mokinius geriau suprasti šį sudėtingą Lietuvos istorijos laikotarpį.

 

 

Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą