Šimtmečio dainų šventėje – rekordinis skaičius Lazdijų krašto saviveiklininkų

Birželio 30 d. – liepos 6 d. Kaune ir Vilniuje vyks Lietuvos dainų šventė „Vardan tos...". Jubiliejinė, dvidešimtoji, 2018 m. dainų šventė skiriama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Jos pavadinimas yra Lietuvos valstybės himno – „Tautiškos giesmės“ frazė. Ši giesmė tapo šventės idėjų pagrindu ir jungtimi visų jos renginių, kuriuose prasmingai dalyvaus ir rekordinis skaičius Lazdijų krašto saviveiklininkų .

Kaip sakė Lazdijų rajono savivaldybės Lietuvos dainų šventės koordinatorė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Kazlauskienė, šiame didžiausiame šalies renginyje, vykstančiame kas ketveri metai, 2018-aisiais dalyvaus net 26 Lazdijų rajono savivaldybės kultūros ir švietimo įstaigoms priklausantys meno kolektyvai, kuriuos lanko daugiau kaip 300 saviveiklininkų, prie jų prisijungs ir keletas pavienių atlikėjai. Kolektyvai puikiai pasirodė 2018-ųjų Dainų šventės dalyvių atrankoje ir sulaukė itin palankių komisijos iš Lietuvos nacionalinio kultūros centro vertinimo. Pagyrų kolektyvai nusipelnė už įdomiai ir kūrybingai parengtas programas, o Lazdijų rajono savivaldybės vadovai už tai, jog visi dalyviai nepriekaištingai aprūpinti tautiniais drabužiais.

Pirmieji į Dainų šventę jau liepos 1-ąją beveik visai savaitei išvyksta Lazdijų rajono savivaldybės dainų šventės organizacinės darbo grupės nariai ir šokėjai. Taigi, tiek Lietuvos šimtmečio dainų šventės organizatorių, tiek dalyvių laukia įtempto darbo, repeticijų, bet kartu ir malonių potyrių bei dvasingų bendrystės su daugiatūkstantine minia akimirkos. Belieka palinkėti, kad visi – Dainų šventės organizatoriai, dalyviai ir žiūrovai – šią Šimtmečio dainų šventę išgyventume vienybės dvasioje, kad pajusime, kad mūsų, lietuvių, yra ne trys, o bene keturi milijonai, ir kad didžiausias mūsų minčių, jausmų ir darbų kūrinys yra Lietuva. Tad palinkėkime Jai ir patys sau tik vieno – „Vienybė težydi!“.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą