Lazdijuose lankėsi JAV ambasados delegacija

Liepos 20 d. Lazdijų rajono savivaldybėje lankėsi JAV ambasados atstovai.  Juos pasitiko Lazdijų rajono  savivaldybės meras Artūras Margelis, Tarybos nariai bei savivaldybės administracijos skyrių darbuotojai.  Meras A. Margelis svečiams pristatė Lazdijų kraštą, nuveiktus darbus ir ateities perspektyvas.

Į susitikimą su meru bei administracijos vadovais ir darbuotojais atvyko  JAV ambasados  kultūros atašė  Meghan Luckett, Viešųjų  ryšių karininkas, kapitonas Adam White bei jo kolegė Virginia Pieciak, Arts Libera International vadovas Gintaras Kamsiukas, JAV ambasados kultūros reikalų specialistė Jūratė Kirvaitienė. Po Lazdijų krašto pristatymo, svečiai dalijosi mintimis apie įspūdžius vizito metu. A. White kalbėdamas akcentavo, kad Lietuvoje yra pastebimas išskirtinis bruožas  – laisvės idėjos puoselėjimas. Pasak svečio, šis bruožas išskiria Lietuvą iš kitų valstybių.  Karininkas teigė, kad mūsų  požiūris į laisvę ir nepriklausomybę  įkvepia, verčia susimąstyti ir prisiminti jos trapumą. Svečias džiaugiasi, kad dabar gali dirbti Lietuvoje ir atrasti šalies grožį bei pažinti žmones. Baigdamas kalbą, A. White padėkojo už šiltą priėmimą ir  užsimezgusią draugystę tikisi puoselėti bei plėtoti ateityje.

Meras Artūras Margelis dėkojo svečiams už skirtą laiką ir dėmesį Lazdijų rajonui ir žmonėms ir  ansamblio „Wings of Dixie“ organizuojamą koncertą Lazdijų kultūros centre. Svečiams  atminimui padovanojo mūsų kraštiečių pagamintų lauktuvių.

Penktadienio vakarą  ansamblio „Wings of Dixie“ surinko paklausyti gausus būrys žiūrovių. Koncertas, trukęs ilgiau nei valandą džiugino įvairiomis melodijomis nuo tradicinio dixilendo iki džiazo klasikos bei šiuolaikinių  šio žanro muzikos kūrinių. Liepos 18-22 dienomis, JAV ambasados Lietuvoje kvietimu, šalyje svečiuojasi žymus JAV karinių oro pajėgų Europoje ansamblis „Wings of Dixie“. Projektas yra organizuojamas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio  proga. Koncerto programa suteikė galimybę klausytojams susipažinti su geriausiomis JAV  kultūros ir dixilendo tradicijomis.

Lazdijų r. sav. inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą