Į kelią išlydėti „Mototourism Rally“ dalyviai

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas į kelią po Lietuvą ir Alytaus rajono apylinkes išlydėjo Alytaus krašto motociklininkus, kurie dalyvauja jau 8-us metus organizuojamame komandiniame turizmo ralyje „Mototourism Rally“.

Šeštadienį 5 alytiškių motociklininkų poros, galingais motociklais iškeliaus į kelionę, kurios pagrindinis tikslas paminėti Lietuvos 100-metį, apkeliauti partizano Adolfo Ramanausko-Vanago keliais, o vienas iš pagrindinių taškų – Alytaus rajono Nemunaičio miestelis.

Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas ralio dalyviams įteikė savivaldybės vėliavą ir palinkėjo gero kelio. „Labai džiugu, jog viena iš pagrindinių ralio temų – valstybės šimtmetis. Aplankysite Alytaus rajonui svarbų kraštą Nemunaitį, kur yra istorinė partizanų priesaikos davimo vieta. Idėja keliauti partizano Adolfo Ramanausko-Vanago, krašto gynimo keliais labai prasminga“, – sakė meras.

„Mototourism Rally“ tikslas – važiuoti motociklais po Lietuvą, aplankyti ir pažinti įdomias Lietuvos vietoves, susitikti ir bendrauti su lankomų vietų bendruomenėmis. Už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą dalyviai gauna taškus, užduotys yra susijusios su Lietuvos gamta, istorija, architektūra, etnografiniu paveldu. Komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

Kaip sakė vienas iš Alytaus motociklininkų komandos narių Tomas Verbickas, tai ne tik puiki galimybė praleisti smagiai laiką, tačiau ir pamatyti Lietuvą, jos gražiausius kampelius. „Šis ralis, puiki proga visiems įrodyti, kad galima keliauti ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Be to, norime žmonėms parodyti, kad motociklininkai yra atsakingi ir važinėja saugiai“, – sakė motociklininkas.

Motociklininkų turistinis ralis vyksta Baltijos kelio dienos išvakarėse, kuris prieš 8-erius metus ir davė pradžią kelionės organizavimui. Pasak motociklininkų, tai lyg nauja Baltijos kelio versija – tik simbolinis susikibimas vyksta apjuosiant Lietuvą motociklais ir sukuriant Baltijos kelio maršrutą.

Šiais metai vykstančio ralio dalyvių iškilmingas finišas laukia Birštone.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą