Motoralio dalyviai Nemunaityje

Rugpjūčio 18 d. rytą Nemunaičio miestelį sudrebino galingi motociklų variklių garsai. Tai komandinio turizmo ralio „Mototourism Rally“ dalyviai, kurie jau 8-tus metus rinkosi į savo šventę, kurios pagrindinis tikslas paminėti Lietuvos 100-metį, apkeliauti partizano Adolfo Ramanausko-Vanago keliais. Vienas iš pagrindinių taškų – Alytaus rajono Nemunaičio miestelis, kur yra istorinė partizanų priesaikos davimo vieta, vietos gyventojų vadinamas vienuolynu, kadaise pastatytas kaip poilsio namai broliams pranciškonams. Šis pastatas ypatingas. Jame buvusioje koplyčioje 1945 m. birželio 2-osios naktį Adolfo Ramanausko-Vanago vadovaujami būsimi laisvės kovotojai davė priesaiką. Taip jie čia tapo partizanais.

Visi atvykę dalyviai buvo nuoširdžiai sutikti seniūno, bendruomenės pirmininkės ir bendruomenės narių.

Jie turėjo atlikti užduotį.

Atvykę prie vasarnamio susitiko su p. Rimantu ir sužinojo apie to meto įvykius. Visa komanda garsiai perskaitė partizanų priesaiką taip, kaip tai padarė laisvės kovotojai, nusifotografavo prie vasarnamio. Gavo iš asociacijos ,,Nemunaičio bendruomenė“ antspaudą.

Susirinkusiems vietos gyventojams buvo įdomu pasižiūrėti į ,,plieninius žirgus“, pabendrauti su ralio dalyviais. Diena pilna įspūdžių praėjo labai greitai.

 

Nemunaičio seniūnijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą