Tautiškumo edukacijos bibliotekoje

ARSVB Ūdrijos filialas birželio-rugpjūčio mėnesiais organizavo užsiėmimus atostogaujantiems mokiniams ir kvietė į linksmas ir išradingas edukacines veiklas bibliotekoje. Įgyvendinant Alytaus rajono savivaldybės lėšomis remiamą mokinių užimtumo projektą „Edukacinės inovacijos pilietiškumo ir tautiškumo ugdymui“, bibliotekoje vyko 6 edukaciniai užsiėmimai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.

Birželio mėnesį mažieji atostogautojai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Vaikų dovana-suvenyras Lietuvai“ bei edukacinėje programoje „Žaidžiame teatrą kitaip“. Jų metu mokiniai kūrė iš veltinio lėles ir gamino molinius suvenyrus, skirtus Lietuvos gimtadieniui paminėti. Liepos mėnesį vykusių veiklų tikslas – iš naujo atrasti paprastus vaikiškus stalo žaidimus, skatinančius jaunosios kartos domėjimąsi gimtuoju kraštu. Vaikai buvo pakviesti į žaidimų popietę „Žaisk ir pažink Lietuvą“ bei edukacinę programėlę „Rištinės lėlės Lietuvai“. Rugpjūčio mėnesį bibliotekoje vyko kūrybinės dirbtuvės „Meno terapija su smėliu” ir ,,Akmenėlių mozaika Lietuvai“, kuriose vaikai kūrybingai pateikė trispalvių akmenėlių ir smėlio kompozicijas.

Projektu buvo siekiama organizuoti turiningą ir prasmingą vaikų vasaros užimtumą, sudarant sąlygas mokinių saviraiškai ir įvairiapusiam ugdymui, skatinant juos didžiuotis savo šalimi, būti svarbiais ir aktyviais savo šalies gyvenimo dalyviais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ūdrijos filialo informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą