Norite išvysti Kroatiją iš paukščio skrydžio? Apsilankykite parodoje!

Šiandien  16 val. Alytaus miesto savivaldybės pirmojo aukšto fojė bus atidaryta Kroatijos fotografo Davoro Rostuharo fotografijų paroda „Kroatija iš paukščio skrydžio".
„Kroatija iš paukščio skrydžio" – tai projektas, kuriam medžiaga buvo rinkta septynerius metus – nuo 2007 iki 2014 m. Per šį laikotarpį projekto autorius Davoras Rostuharas, į pagalbą pasitelkęs nedidelius lėktuvus, oro balionus ir dronus, iš paukščio skrydžio filmavo ir fotografavo Kroatijos Respubliką. Prestižinis „National Geographic" žurnalas palaikė šį projektą ir suteikė jam savo prekės ženklą. Projektui pasibaigus buvo išleista fotografijų monografiją.
Iš 25 fotografijų sudaryta paroda „Kroatija iš paukščio skrydžio" nuo 2014 metų keliauja po Europos valstybes. Dabar ši paroda pristatoma Lietuvoje.
Parodos autorius Davoras Rostuharas (gimęs 1982 m.), yra vienas iš Kroatijos Ekspedicijų ir kultūros klubo įkūrėjų, kuriam šiuo metu ir vadovauja. Nuo 2008 metų jis turi laisvo menininko statusą – rašo, fotografuoja. Jis jau yra išleidęs keturias knygas kelionių ir mokslo populiarinimo temomis bei fotografijų monografiją „Kroatija iš paukščio skrydžio". Per pastaruosius dešimt metų Davoras Rostuharas aplankė per šimtą pasaulio šalių, kuriose filmavo tenykštį gyvenimą (www.croatiafromabove.com)
Kroatijos fotografo Davoro Rostuharo fotografijų parodą „Kroatija iš paukščio skrydžio" organizuoja Kroatijos Respublikos ambasada. Partneris – Alytaus miesto savivaldybė. Paroda Alytaus miesto savivaldybėje veiks iki 2018 m. spalio 1 d.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą