Lazdijų meras pasveikino folklorinį ansamblį „Atgaiva“

Šeštadienį Kapčiamiestyje vyko miškininkų ir mokyklos folklorinio ansamblio „Atgaiva“ veiklos 30-mečio šventė.  Ilgametes tradicijas puoselėjantį ansamblį pasveikinti atvyko Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. 

Meras pasidžiaugė, kad jau ilgą laiką  Kapčiamiestyje etnokultūrines tradicijas puoselėja folklorinis ansamblis „Atgaiva“ kurio įkūrėjai,  miestelio šviesuliai, Birutė bei Vytautas Stacevičiai. Meras A. Margelis linkėjo atkurti šokių ratelį ir toliau burti bendruomenę tradicinei šokiui, dainai bei ugdyti jaunąją kartą.   Jubiliejaus proga rajono vadovas ansambliečiams įteikė šventinį tortą.  

Ansamblio veikla prasidėjo Birutei Stacevičienei dirbant Kapčiamiesčio vidurinėje mokykloje,  Vytautui Stacevičiui dirbant Kapčiamiesčio girininkijos girininku, todėl šis ansamblis neatsiejamas nuo miško ir mokyklos. Ansamblio veikloje dalyvavo Kapčiamiesčio mokyklos mokytojai ir mokiniai. Mokykloje vykdavo etnokultūros šventės, vienos iš jų metu, mokyklos stadione šoko visi mokyklos mokiniai. Dainavo, net patys mažiausi. Į  veiklą buvo įtraukiami ir neįgalieji.  Nors ansamblio susibūrimo pradžioje buvo tik penkios dainininkės, tačiau laikui bėgant kolektyvas didėjo. „Atgaiva“ nemažai keliavo ir savo dainomis džiugino kitus. Koncertavo Vilniaus mokytojų namuose,  Mosėdyje, Druskininkuose, dainavo kartu su Lenkijos Lietuviais. Miškininkų ir mokyklos folklorinio ansamblio „Atgaiva“ dainininkės 1996 m. dalyvavo laidoje „Po savo stogu“, 2005 m. laidoje „Dainavos kraštas“.  Dalyvavo Lietuvos dainų šventėje „Būties ratu“ 2007 m. Kartu su Veronika Povilioniene 2010 m. dainavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose koncerte „Žalgirio atodanga“.  Ansamblio veikla apėmė ne tik dainas ir šokius, bet ir tarmiškus pasakojimus.Tikriausiai nėra nei vieno miestelio žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs apie šio ansamblio veiklą, todėl „Atgaivos“ įkūrėjų ir kolektyvo įdėtas darbas yra matomas ir  neatsiejamas nuo miestelio istorijos, o visi, ansamblį sveikinusieji, linkėjo „Atgaivai“ ir toliau gyvuoti, į savo veiklą pritraukti kuo daugiau Kapčiamiesčio gyventojų bei garsinti savo kraštą.  

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą