Alytaus rajono kiemelyje – tik cikra, gardi ir patikrinta produkcija


Šeštadienį Alytuje šurmuliavo tradicinė mugė „Dzūkų turtai“, kurioje skoningai išpuoštas Alytaus rajono kiemelis traukė ne vieno praeivio akį. Čia kvepėjo bendruomenių verdama sriuba, sūriais, medumi, arbata, šaltalankiais, pyragais, grikinėmis babkomis, rūkyta žuvimi ir kitais skanėstais. Cikra, gardu ir patikrinta – tuo įsitikino šventės lankytojai, gausiai lankęsi Alytaus rajono kiemelį.
Kiemelyje apsilankęs Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pastebėjo, kad rajono bendruomenės ir prekybininkai tampa vis išradingesni, įvairesnių produktų, prekių pasiūlo. Sveikindamas šventės „Dzūkų turtai“ dalyvius A. Vrubliauskas kalbėjo: „Ne pirmą kartą dalyvauju šventėje ir su nekantrumu jos kiekvienais metais laukiu. Tradicinė šventė, bet kasmet vis kitokia. Pardavėjų išradingumas nenustoja stebinti“. Meras mugės dalyviams linkėjo gerai apsipirkti, pašokti ir pasilinksminti.
Šventės lankytojus užsukti į Alytaus rajono kiemelį viliojo ne tik gardūs kvapai, bet ir sklindanti gera nuotaika, skambi muzika ir smagūs šokėjai.
Alytaus rajono kiemelyje šventinę nuotaiką kūrė rajono kultūros centro darbuotojai, bendruomenės, vietos prekybininkai.
Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ pirmininkė Dalia Kazakevičienė su bendruomenės gaspadinėmis virė tradicinę daržovių sriubą su mėsa. „Į šiupinį dedame daug mėsos, morkų, česnakų, svogūnų, pomidorų. Iškepėme rankų darbo grybukų, užkonservavome trispalvių pomidorų, parduodame džiovintus vaisus, arbatas“, – sakė D. Kazakevičienė.
Skaniomis gėrybėmis ir kulinarinio paveldo gardumynais prekystalius nukrovė „Makniūnų sodžiaus“ bendruomenė, kuri siūlė paragauti grybų sriubos, nusipirkti naminių sūrių, spanguolių, rankų darbo gaminių.
Daugų krašto bendruomenė pristatė grikinės babkos edukaciją. Buvo galima įsigyti dar šiltų, čia pat kepamų babkų.
Alytaus rajono kiemelyje vaismedžių sodinukais prekiavo Tomas Panka, šaltalankių produkcija – Daiva Kvedaraitė, medumi – Patinskų, riešutais – Vaitkaus ūkių prekybininkai. Buvo galima paragauti ir įsigyti Gerulių kaimo įvairiausių skonių varškės sūrių, taip pat rūkytos žuvies, „Editos kepinių“ produkcijos, obuolių iš Luksnėnų, medinių rankų darbo gaminių.Natūralios žolelių arbatos kvapai sklido iš butrimoniškės Danutė Senutienės prekystalio.
Pivašiūnų amatų centro gaspadinės pečiuje ant ratų, ant kopūstų lapų kepė bulvines bandas.
Kiemelyje puikavosi išskirtinės veislės žąsys, kurias atvežė ūkininkas iš Punios seniūnijos.
Alytaus rajono kiemelyje netrūko šiltų žmonių, įvairiausių maisto produktų, gaminių ir geros nuotaikos!


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą