Pristatytas 2019 m. Dzūkų kalendorus

Veisiejų regioninio parko lankytojų centre pristatytas naujasis – 2019 metų Dzūkų kalendorus. Jo sudarytojas ir idėjos autorius – didelis Dzūkijos krašto vertybių, tame tarpe – ir dainingosios jo šnektos puoselėtojas ir propaguotojas, Kapčiamiestyje gimęs ir augęs Juozas Žitkauskas.

 Dzūkų kalendorų šiemet buvo išleisti ir pristatyti net du: stalinis, puoštas unikaliomis viso Dzūkijos regiono gyvenamųjų vietovių nuotraukomis, darytomis iki 1990 metų, ir kabinamasis kalendorus, puoštas žymių Dzūkijos krašto žmonių portretais. Veisiejų regioninio parko direktorė Lina Žukauskienė pasistengė, kad žinia apie šį renginį kuo plačiau pasklistų.

Kalendorai, kaip pristatymo metu sakė jų sudarytojas Juozas Žitkauskas, parašyti valstybine kapčiamiesčio kalba. Juose ateinančiais metais bus galima sekti ne tik sparčiai bėgantį laiką, bet ir pasiskaityti dzūkiškų frazeologizmų, kuriuos surinko dr. Asta Leskauskaitė, talkinusi Juozui Žitkauskui ir rengiant 2018 metų kalendorų. Taip pat – rasti geriausių dzūkiškų gėrimų gamybos receptų.

Renginį originalia dzūkų krašto tarme vedė Veisiejų regioninio parko lankytojų centro specialistė Ernesta Baliutienė, savo muzikavimu papuošė Lazdijų meno mokyklos akordeonistai Tautvydas ir Vidmantas, vadovaujami mokytojos Irinos Gudebskienės.

Dzūkų kalendorai, kurių vieno viršelyje – senovinė Lazdijų centrinės aikštės nuotrauka, atkeliaus ir į Lazdijus. Lapkričio 7 dieną autorius juos pristatys Lazdijų krašto muziejuje, o lapkričio 8 –ąją – Lazdijų viešojoje bibliotekoje vyksiančio renginio Prozos ruduo metu.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą