“Quorum” Dainų karuselė (vaikams ir ne vaikams)


Teatralizuotas koncertas pagal S.Gedos eiles


Vaikiškos ir ne visai vaikiškos dainos suskambės pačiu įdomiausiu būdu – a cappella, o jas padainuos profesionalus vyrų vokalinis ansamblis „Quorum“.

Netikite, kad koncerte galima apsieiti be muzikos instrumentų ir nenuobodžiauti? Užsukite į „Quorum“ atliekamų dainų karuselę ir įsitikinsite, kad jiems dainuojant jokių instrumentų nė nereikia. Bet nenustebkite, jeigu ausys išgirs tromboną ar marimbą. Mušamuosius tai tikrai girdėsite, bet visa tai tebus apgaulė! Skambės tik šeši vyriški balsai ir labai labai gražios dainos. Tas dainas žinos vaikai, tėveliai ir seneliai, o dar nežinantys susipažins su jomis ir jau niekada nebepamirš.

Kartu su “Quorum” pasisvečiuosime šviesiame poeto Sigito Gedos poezijos pasaulyje, sulipdytame iš būtų ir nebūtų dalykų. Suaugusieji čia pasijus vaikais, o vaikai galės pabūti kaip suaugę. Tuo pačiu prisiminsime ir paminėsime poeto 75-ąsias gimimo bei 10-ąsias mirties metines. Poetas sakydavo, jog kurdamas eiles girdi muziką. Mes dainose girdėsime nepakartojamas jo eiles apie baltąją varnelę, du mažus baltus pingvinus, karakumų asilėlį, senas mašinėles, riešutų žydėjimą ir dar daug kitų. Žinomas dainas dainuos kontratenoras Laimonas Bendaravičius, tenorai Andrius Bartkus, Marius Turlajus, baritonas Gintautas Skliutas, bosas Romanas Savickas ir beatbox’eris Šarūnas Navickas.
Šis teatralizuotas koncertas bus išskirtinė galimybė ir mažiems, ir dideliems susipažinti su žmogaus prigimčiai artimiausiu - dainavimu a cappella.

Ansambliui "Quorum" jau 13 metų. Laikui bėgant jo sudėtis keitėsi, tačiau pavadinimas ir reikšmė liko tokie patys. "Quorum" tai ne choras, o minimalus dainininkų skaičius, kurio užtenka, jog a cappella dainuojama muzika gerai skambėtų. Pasitelkę vokalinę perkusiją - beatbox'ą, ansamblio dainininkai savo balsais sukuria nepakartojamą, beveik instrumentinį skambesį.

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą