Išvyka į Antano Jonyno memorialinį muziejų

Spalio 15 dieną buvo minima Pasaulinė baltosios lazdelės (aklųjų) diena. Šiai dienai paminėti spalio 16 d. vaikų dienos centro lankytojai lankėsi Antano Jonyno memorialiniame muziejuje, kuriame vyko edukacinė programa „Reginčios rankos“.

Vaikai susipažino su aklo žmogaus gyvenimo ypatumais, sužinojo, kas yra brailio raštas, kaip jį skaityti ir juo rašyti. Jaunuoliams buvo paaiškinta, kaip aklasis orientuojasi namuose, mieste, bei kam reikalinga ir kaip naudojama baltoji lazdelė. Vaikai galėjo pajusti ką žmogui reiškia ir kaip jis jaučiasi, kai iš akių atimama šviesa.

Didelį įspūdį vaikams paliko galimybė rašyti su mechanine Brailio mašinėle. Vaikų dienos centro lankytojams buvo suteikta galimybė suprasti, kad fizinė negalia nesustabdo žmogaus siekti tikslų ir svajonių, buvo ugdoma motyvacija, niekada nenuleisti rankų ir siekti savo tikslų.

Vaikų dienos centro lankytojai taip pat buvo supažindinti ir su Antano Jonyno biografija, bei galėjo pamatyti jo kūrinių ekspoziciją ir išgirsti jo kūrybos eiles.

Vaikams skatinamas teigiamas požiūris į visuomenę, domėjimasis kultūra, ugdoma motyvacija siekti savo tikslų.

 

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą