Alytaus metų apdovanojimai: kam skirsime apdovanojimą už nuopelnus kultūrai?

Vos prasidėjus 2019 metams Alytuje bus pagerbti labiausiai kultūros, verslo, švietimo ir kitoms gyvenimo sritims nusipelnę miesto žmonės. Taigi kas tie geriausi iš geriausių, sužinosime 2019 m. sausio 11 d., o kol kas kviečiame alytiškius aktyviai balsuoti čia ir susipažinti su nominantais, pretenduojančiais gauti už nuopelnus kultūrai skirtą apdovanojimą.

Šiemet šį apdovanojimą siūloma skirti Alytaus miesto teatrui, Alytaus kraštotyros muziejui arba VšĮ „Savanorystės tiltai" direktoriui Tomui Nikulinui.

Už augantį ir auginantį teatrų festivalį COM·MEDIA, jo unikalų meninį projektą jaunimui – naktinę teatrinių įvykių seriją COM*MOON*A, bendruomenės telkimą ir pilietiškumo ugdymą teatralizuotuose Lietuvos 100-mečio renginiuose siūloma Alytaus metų apdovanojimų metu apdovanoti Alytaus miesto teatrą.

„Labai džiaugiuosi, kad įvertintas visas Alytaus miesto teatro kolektyvas. Mūsų festivalis ko gero tampa ne tik miesto ir visos Dzūkijos, bet ir visos Lietuvos kultūriniu reiškiniu. Juolab, kad jis ne tik auga pats, bet ir augina jaunąją teritoriją – šiemet dar labiau išsiplėtęs, pasiūlęs ir programą vaikams, o mūsų unikalioji naktinė teatrinių įvykių sesija – ko gero iš viso tokio formato neturintis teatrinis, kultūrinis  įvykis visoje Lietuvoje", – teatro veikla ir organizuojamais renginiais džiaugiasi šios kultūros įstaigos direktorė Inesa Pilvelytė.

Apdovanojimui už  nuopelnus kultūrai pasiūlyta ir dar viena Alytaus miesto kultūros įstaiga  – Kraštotyros muziejus. Šiam apdovanojimui jis nominuojamas už etnokultūros puoselėjimą – Lietuvos valstybingumo atkūrimo 100-mečiui skirtą dzūkišką „jomarką".

Anot Alytaus kraštotyros muziejaus direktorės Audronės Jakunskienės, Dzūkišką „jomarką"  galima pavadinti išskirtiniu renginiu: „Šio renginio metu mums pavyko pagauti nuotaiką. Renginiui pasibaigus išvykstantys amatininkai sakė: jeigu dar kada nors organizuosime tokį renginį, jie pirmiausia atvažiuos pas mus. Vadinasi, daugelis dalyvių pajuto, kad tai buvo tikras „jomarkas", – renginio sėkme džiaugiasi Kraštotyros muziejaus direktorė.

„Kultūra man yra ir darbas, ir laisvalaikis, ir hobis. Kultūros mokomės kiekvienas. Jos mokausi ir aš. Organizuodamas įvairius renginius, tokius kaip Jaunimo dienos, Rugsėjo 1-osios ar Alytaus eglutės įžiebimo šventė stengiuosi patirti naujus išgyvenimus ir kultūros žinią nešti kuo plačiau į miestą, į  kiekvieną žmogų, nepriklausomai nuo jo amžiaus ar profesijos", – sako į Alytaus metų apdovanojimą už nuopelnus kultūrai pretenduojantis VšĮ „Savanorystės tiltai" direktorius Tomas Nikulinas.

Už šiuos ir kitus Alytaus metų apdovanojimų nominantus jau balsavo 1 130 alytiškių. Jeigu Jūs dar to nepadarėte, paskubėkite! Balsavimas vyks iki 2018 m. gruodžio 20 d.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą