Alytaus metų apdovanojimai: kam skirsime apdovanojimą už nuopelnus švietimui?

Už nuopelnus švietimui – dar viena nominacija, jos laimėtojui 2019 m. sausio 11 d. bus įteiktas Alytaus metų apdovanojimas. Tad kas pretenduoja tapti šios srities geriausiu iš geriausių? Susipažinkime!

Viena jų – Alytaus jaunimo centro muzikos mokytoja ekspertė Aldona Ramanauskaitė. „Muzikos mokytoja dirbu nei daug nei mažai – 37 metus. Darbas man labai patinka. Labai džiaugiuosi, kad tapau mokytoja ir kad visa tai, ką darau, darau ne viena. Nes aš tik vienas žmogus. Mūsų vaikai yra didžiausias džiaugsmas. Peržiūriu visus diplomus ir padėkas… Tos  pergalės yra malonios, bet tai yra pavieniai laimėjimai, kurie džiugina trumpai", – teigia ji ir priduria, kad daug didesnis džiaugsmas, kuomet tai, ką darai, gali atiduoti šimtams žmonių. Anot  A. Ramanauskaitės, ne vaikų balsą ji lavinanti pirmiausiai, bet ugdanti pareigingą, atsakingą, nuoširdų ir pasitikintį savimi žmogų. 

„Pradinių klasių mokytojas – tai dar visiškai jauno žmogučio ilgo kelio į gyvenimą pamatų tiesėjas, krypties nustatytojas. Todėl manau, kad pradinių klasių mokytojo darbas yra be galo atsakingas ir kūrybiškas", – mintimis apie pedagogo darbą dalijasi dar viena nominantė, Alytaus Dainavos progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė Beata Šadurskienė, darbe su visais visuomet besistengianti bendradarbiauti ir  bendrauti.   

„Man švietimo ašis yra mokinys", – teigia trečioji  apdovanojimo už nuopelnus švietimui nominatė, Alytaus „Sakalėlio" pradinės mokyklos direktorė Virginija Vitunskaitė. Anot jos, svarbu, kad mokinys mokykloje jaustųsi saugus, laimingas, patirtų sėkmę. Tai, pasak V. Vitunskaitės, didelis iššūkis mokyklų vadovams, ypač – mokytojams.  „Mūsų didžiausia misija – paruošti kiekvieną asmenį tapti harmoninga, pasitikinčia, kūrybiška ir laiminga asmenybe", – priduria ji.

Kam bus įteiktas Alytaus metų apdovanojimas už nuopelnus švietimui, priklauso tik nuo Jūsų! Balsuokite už puikias ir ilgametę patirtį turinčias pedagoges bei kitus Alytaus metų apdovanojimų nominantus. Tai padaryti galite ČIA

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą