Lazdijų meras su Premjeru Suvalkuose paminėjo Valstybės atkūrimo dieną

Vasario 10 d. Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis Lietuvos Respublikos konsulo Seinuose Vaclavo Stankevičiaus kvietimu dalyvavo Suvalkuose (Lenkijos Respublika) vykusiame Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtame minėjime. Į šį iškilmingą renginį atvyko Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su gausia Vyriausybės atstovų delegacija, Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas bei garbingi kaimyninės šalies valdžios atstovai.

Vasario 16-ajai paminėti skirtos iškilmės prasidėjo Suvalkų Švč. Jėzaus širdies bažnyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila su Punsko, Suvalkų ir Seinų parapijų kunigais. Svečiai iš Lietuvos ir Lenkijos su tautiečių bendruomene Suvalkuose drauge meldėsi už tautų laisvę ir nepriklausomybę.

Pasibaigus Mišioms šventinė programa buvo tęsiama viešbučio „Loft“ konferencijų salėje, kur koncertinę programą pristatė Suvalkų lietuvių bendruomenės atstovai. Susitikimo metu taip pat buvo kalbama apie būtinybę Suvalkų krašto lietuvių bendruomenei įkurti Švietimo ir kultūros centrą, kur veiktų darželis ir mokyklėlė mažiesiems bei užimtumo centras jaunimui ir suaugusiems šio krašto tautiečiams.

Po meninės programos neformalioje aplinkoje meras A. Margelis bendravo su kaimyninių Lenkijos savivaldybių vadovais, būtinybę susitikti dėl sunkiasvorių automobilių tranzito Lietuvos-Lenkijos pasienio regione aptarė su naujuoju Palenkės vaivadijos vaivada Jozefu Bohdanu Paškovskiu.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą