Anglų kalbos mokytojos tapybos paroda „Siluetai“

 

Alytaus Piliakalnio progimnazijos skaitykloje kovo 4d. 14.00 val. buvo atidaryta anglų kalbos mokytojos Loretos Blaževičienės tapybos darbų paroda „Siluetai“.
Paveiksluose dominuoja motyvai, atėję iš skirtingų gyvenimo laikotarpių, itin sustiprėję po sūnaus gydymo laikotarpio, kai reikėjo atsigauti dvasiškai ir atrasti savo erdvę terapijai ir saviraiškai. Jos įkvėpėjais tapo Lietuvos dailininkai Arūnas Vaitkūnas ir Audronė Petrašiūnaitė. Loreta drobėse išgyvena ir savo praeities, ir dabarties refleksiją. Gyvenimas – tai kelias, su savo pakopomis ir etapais. Menininkei norėjosi „pagauti“ ir užfiksuoti kiekvieną šio kelio vingį. Keliose drobėse atsispindi drąsūs, maištingi siluetų potepiai, kitose vyrauja natiurmortai, tapyti pirmose pamokose Alytaus dailės mokykloje.
Šiuose tapybos lakštuose atsispindi Loretai ypač artimas jausmų ir prisiminimų pasaulis, kuriamas ilgesio ir džiaugsmo gijomis. Tai menininkės praeities ir dabarties pasaulis – įsivaizduojamas ir esamas.
Parodos atidaryme dalyvavo bei tapybos darbų autorę pasveikino Alytaus Piliakalnio progimnazijos direktorė Regina Špukienė bei bendruomenė.
Skaitykloje parodą galima aplankyti iki kovo 31d.

Anglų kalbos mokytoja Loreta Blaževičienė
Bibliotekininkė Julija Kochanskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą