Kučiūnuose pagerbti Nepriklausomybės kovų savanoriai ir Vyties kryžiaus kavalieriai


Spalio 28-osios vidurdienį, po Šv. Mišių Šv. Kazimiero bažnyčioje Kučiūnų miestelio gyventojai susirinko prie bažnyčios, kur buvo atidengtos ir pašventintos atminimo lentos, skirtos 1919–1920 metų Nepriklausomybės kovų Kučiūnų valsčiaus savanoriams ir Vyties kryžiaus kavalieriams.
Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis pasidžiaugė, kad šis, nepriklausomybės kovų didvyrių atminimo įamžinimo procesas, kuris buvo pradėtas 2016–taisiais jau yra baigiamas. Kalbėdamas prie atminimo lentų teigė, jog svarbu išsaugoti istorinę atmintį ir pagerbti savanorius, kurie kovojo už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. „Svarbu ne tik prisiminti įvykius, bet ir įamžinti paprastų žmonių, kurie kovojo už valstybę, atminimą“ – sakė A. Margelis. Rajono meras džiaugėsi, kad Dzūkijoje yra tvirta valstybingumo ir tikėjimo savo šalimi idėja. Meras padėkojo idėjos sumanytojui Viliui Kavaliauskui už ryžtą ir užsidegimą įamžinant Lazdijų krašto savanorių atminimą bei visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie 1919-920 metų Nepriklausomybės kovų savanorių ir Vyties kryžiaus kavalierių atminimo įamžinimo Lazdijų rajone.
Vilius Kavaliauskas džiaugėsi, kad Lazdijų rajonas vienas iš pirmųjų pabaigęs įamžinti savanorių atminimą. Būtent Dzūkijoje išaugo tiek daug didvyrių, kurie gynė Lietuvos žemę. „Savanoriai mums paliko valstybę, kurią mes turime prižiūrėti, stiprinti ir turtinti“ – sakė V. Kavaliauskas.
Atminimo lentas pašventino Kučiūnų Šv. Kazimiero bažnyčios klebonas Vytautas Sakavičius. Prie 1919-1920 metų Nepriklausomybės kovų Kučiūnų valsčiaus savanoriams ir Vyties kryžiaus kavalieriams atminimo lentų įamžinimo prisidėjo Lazdijų rajono savivaldybė ir rėmėjai, kurie nenorėjo būti įvardinti.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą