Rudenėlio šventė Punios mokykloje

Alytaus r. Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriuje ugdymo proceso dieną „Rudenėlio šventė“ buvo numatyta organizuoti spalio 27 dieną, kurios tikslas susipažinus su medžių įvairove bei pagaminus herbariumą ugdyti meilę gamtai. Parengiamieji darbai prasidėjo jau spalio pradžioje. Į jos veiklas įsijungti buvo prašomi ir mokinių tėveliai. Vaikams tėveliai padėjo prisirinkti įvairių gamtinių medžiagų ir kartu kūrė darbelius, originaliai juos papuošdami, dekoruodami, panaudodami dailės priemones, gamtinę medžiagą, sodo, daržo, miško gėrybes ar antrines žaliavas ekspozicijai „Medis puošia, maitina, šildo ir džiugina“. 

Diena buvo pradėta mokomąja veikla. 3–4 klasės mokiniai supažindino draugus su medžių įvairove, pristatė paruoštus projektus. Po to visi ėjo į mokyklos kiemą, kur vyko praktinės veiklos: buvo matuojama senojo mokyklos ąžuolo kamieno apimtis ir skaičiuojamas jo amžius, renkama medžiaga medžių herbariumams. Kiekviena klasė turėjo surinkti 10 skirtingų medžių lapų, vaisių ir šakelių pavyzdžių ir juos pristatyti. Vėl sugrįžę į mokyklą, mokiniai puošė mokyklos erdves rudeniškais akcentais – dekoravo ant sienos nupieštą medį spalvotais lapais. Mažiausieji deklamavo eilėraščius apie rudenį, 1–4 klasių mokiniai, padedami muzikos mokytojos, dainavo dainas bei visi kartu su šventėje dalyvaujančiais tėveliais žaidė linksmą žaidimą.

Dieną baigėme pasodindami mokyklos teritorijoje medelį, kuris primintų visiems gražią šventę. Mokiniams ir jų tėveliams buvo įteiktos padėkos už aktyvų dalyvavimą „Rudenėlio šventėje“ ir sukurtą kompoziciją parodai „Medis puošia, maitina, šildo ir džiugina“. Ši paroda dar visą lapkričio mėnesį bus eksponuojama mokykloje ir puoš jos erdves.

Šventė baigėsi, bet visi dar ilgai džiaugėsi atliktais darbais, įgytomis žiniomis, dalijosi įspūdžiais. Pakiliai nusiteikę visi nusprendė, kad „Rudenėlio šventė“ tikrai gali tapti tradiciniu pradinių klasių mokinių renginiu.

Alytaus r. Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą