Savaitgalis Alytuje: ką galima nuveikti?

Savaitgalį atraskite laiko apsilankyti kultūros renginiuose – jų kaip visuomet Alytuje netrūksta.
Alytaus miesto teatre keletą savaičių šurmuliavęs teatrų festivalis „Com•media" artėja prie pabaigos. Tad šį savaitgalį alytiškiai ir miesto svečiai turės galimybę išvysti paskutiniuosius festivalio programoje numatytus spektaklius ir apsilankyti baigiamuosiuose festivalio renginiuose. Lapkričio 18 d. 11 val. mažieji ir jų tėveliai kviečiami į stalo teatro sapnų spektaklis vaikams pagal Gasparo Aleksos, Roaldo Dalio ir kitų vaikų sapnus „Didysis dūdininkas".
Tą pačią dieną Alytaus miesto teatro klube „Žalia" festivalis COM•MEDIA pristato kūrybines dirbtuves pradedantiems dramaturgams, jas ves garsus latvių rašytojas Lauris Gundaras (Lauris Gundars). Seminaras ,,Kaip rašoma pjesė" prasidės 13 val. ir bus atviras visiems norintiems susipažinti su rašymo metodika, pagrindiniais dramaturgijos principais. Kartu rašytojas pristatys savo knygą ,,Dramatica" (anglų kalba), ją bus galima įsigyti. Bendravimas su L. Gundaru truks iki 16 val., o nuo 16 val. Alytaus miesto teatras kviečia į teatralizuotus dramaturgų konkurso pjesių skaitymus.
Lapkričio 18 d. esate laukiami ne tik Alytaus miesto teatre, bet ir Alytaus kraštotyros muziejuje (Savanorių g. 6). Čia 13 val. galėsite jaukiai praleisti laiką Žvakių liejimo popietėje. Rankomis gamindami natūralaus vaško žvakes, išbandysite ne tik nuo XIV a. žinomą žvakių liejimo būdą, bet ir šiuolaikinę jų gamybos techniką. Kaina asmeniui 2 Eur. Informacija ir registracija tel. 8 607 81 825.
Kino teatre „Dainava" kaip visuomet netrūksta gerų filmų. Šį savaitgalį čia bus rodomas animacinis filmas visai šeimai „Aštuonkojis Dipas", drama „Gerumo stebuklas", veiksmo filmas „Teisingumo lyga" ir daugelio žiūrovų simpatijas jau spėjusi užsitarnauti lietuviška komedija „Trys milijonai eurų".
Sekmadienio vakarą 17 val. teatro mėgėjai kviečiami į baigiamąjį Alytaus miesto teatre vyksiantį festivalio COM•MEDIA uždarymo renginį ir paskutinį spektaklį – Vilniaus kamerinio teatro satyrinę komediją pagal Jevgenijaus Švarco pjesę „Karalius nuogas".
Turiningo ir smagaus savaitgalio!

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą