„Maisto bankui“ per „Pasidalink“ akciją – rekordinė geradarių auka

Jau penktąkart drauge su LNK TV kanalų grupe buvo organizuotas labdaros telemaratonas „Pasidalink". Tai yra socialinė akcija, kurios metu siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į „Maisto banko" vykdomą paramą maistu nepasiturintiems, kviečiame visuomenę aukoti lėšų ir taip padėti sunkiau besiverčiančioms šeimoms. Penktadienio vakarą daugiau kaip tūkstantis „Maisto banko" rėmėjų bei savanorių rinkosi į koncertų salę „Compensa".
Telemaratono metu per keturias valandas televizijos žiūrovai paaukojo daugiau nei 146 000 eurų. Pridėjus socialiai atsakingo verslo paramą surinkta didžiausia kada nors labdaros telemaratonui „PasiDalink" suaukota suma – 180 000 eurų. Tai rekordinė suma.
Koncerte geriausius muzikinius kūrinius dovanojo žinomi šalies atlikėjai – Deivis Norvilas, Rafailas Karpis, Jurgis Didžiulis, grupės „Lemon Joy", „Naktinės personos", „69 Danguje" bei „Pikaso". Dar niekur nematytą pasirodymą surengė grupės „Rebelheart" ir gen. J. Žemaičio karo akademijos choro „Kariūnas" desantas, išskirtinį numerį drauge su baleto šokėja atliko dainininkė Mia. Vakarą vedė ir aukoti kvietė ištikimieji telemaratono vedėjai Nomeda Marčėnaitė, Rolandas Vilkončius, o iš specialiai šiam vakarui įkurtos studijos jiems padėjo charizmatiškoji Asta Stašaitytė.
Koncerto metu buvo rodomi jautrūs siužetai apie sunkiai gyvenančias šeimas, jas lankė Ovidijus Vyšniauskas, Liveta Kazlauskienė, Livija Gradauskienė, Birutė Petrikytė, atlikėja Mia. Vakaro stebuklu tapo išpildytos nepasiturinčių šeimų vaikų svajonės. Primename, kad nespėję paaukoti gali ir toliau skambinti trumpuoju numeriu 1343 (auka 2 eurai) arba paremti interneto svetainėje maistobankas.lt
Pernai „Maisto bankas" surinko ir nepasiturintiems išdalijo 7,4 mln. eurų vertės maisto – 6 161 toną.
Alytaus miesto socialinių paslaugų centras yra sudaręs bendradarbiavimo sutartį su „Maisto banku" ir šeimos, su kuriomis dirba šios įstaigos socialiniai darbuotojai, kiekvieną savaitę gauna paramą maistu. Įstaigos bendruomenės komanda vyko ir dalyvavo telemaratone.


„Lietuvos ryto" informacija
VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą