Kultūros ministrė lankėsi Kurnėnų mokykloje

Alytaus rajone yra vertingų ir įdomių kultūros paveldo objektų, kurie laukia atnaujinimo. Vienas iš jų – Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykla, kurioje apsilankiusi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson suteikė vilčių, kad mokyklos sutvarkymui bus skirta lėšų.

Vakar mokykloje vykusiame susitikime su ministre dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, LR Seimo narys Robertas Šarknickas, Kultūros paveldo departamento vadovė Diana Varnaitė, Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklos draugijos nariai.

Pasak mero pavaduotojo A. Balčiūno, rajono savivaldybė deda daug pastangų, kad ne tik mokyklos pastatas būtų atnaujintas, bet ir joje vyktų įvairios veiklos. Rajono savivaldybė yra parengusi ir įvairiems fondams pateikusi ne vieną mokyklos tvarkymo projektą, aktyviai ieškojo investuotojų, tačiau kultūros paveldo objektas verslininkų nesudomino.

Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson išgirdo mokyklos mecenato Lauryno Radziukyno istoriją, pažadėjo kalbėti su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene dėl papildomo finansavimo mokyklai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą