Punioje varžėsi kapelos

Tautiška giesme pilnutėlėje Punios kultūros namų salėje prasidėjo tradicinė liaudiškų kapelų šventė „Ant Nemuno kranto“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui. Visus susirinkusius pasveikino Punios seniūnas Gintautas Laukaitis ir bendruomenės pirmininkė Laimutė Žūsinienė. Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, sveikindamas su ypatinga Lietuvai švente, kalbėjo apie Nepriklausomybės atkūrimo svarbą ir jos teikiamas galimybes. Kapelų muzikantams palinkėjo toliau puoselėti liaudiškos muzikos tradicijas.

 Renginyje dalyvavo Lietuvos Žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Šiais metais buvo pakviestos 6 kapelos, jos atliko po 4 kūrinius ir varžėsi dėl žiūrovų simpatijų. Punios liaudiškos muzikos kapela „Punelė“, kol buvo skaičiuojami balsai, pabaigė muzikinę renginio programą savo nuotaikingomis dainomis.

Kadangi kapelų šventė vyko Kovo 8-ąją – Tarptautinę moters dieną, buvo nepamirštos ir moterys. Joms gražius žodžius skyrė ir Punios seniūnas, ir Alytaus rajono savivaldybės meras, ir Lietuvos Žemės ūkio ministras, o Punios bendruomenės vyrai įteikė visoms po tulpės žiedą.Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad labiausiai žiūrovai įvertino muzikantus iš Balbieriškio – kapelą „Temela“. Antrą vietą laimėjo „Radvija“ iš Radviliškio, trečiąją – „Butkiškė“ iš Raseinių rajono. Šios kapelos buvo apdovanotos piniginiais prizais. Likusioms kapeloms – „Akmenės vyrams“ iš Akmenės, „Vingiui“ iš Vilkaviškio ir „Samanėlei“ iš Kauno rajono buvo įteiktos dovanos.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą