Nuotraukos autorius: Dovilė Balčiūnaitė-Svirskė

Prašome padėti atpažinti gimnazistus senose fotografijose

Galbūt jūs, jūsų tėvai ar seneliai mokėsi senojoje Alytaus gimnazijoje? Gal pažįstate ten besimokiusių žmonių? Jeigu taip,  jūs galite padėti atpažinti Alytaus kraštotyros muziejaus parodos „Pirmieji dešimtmečiai 100-metėje gimnazijos istorijoje“ fotografijose užfiksuotus mokinius ir mokytojus.

„Muziejuje saugoma daug nuotraukų iš gimnazijos gyvenimo, kurių nemaža dalis sugulė į visai neseniai atidarytą, Alytaus gimnazijos šimtmečiui skirtą, parodą. Deja, ne visi fotografijose užfiksuoti asmenys mums yra žinomi. Tad norime alytiškius pakviesti ne tik apsilankyti parodoje, bet ir turint bet kokios informacijos, prisiminimų, susijusių su nuotraukose esančiais mokiniais, mokytojais – pasidalinti ja“, – kviečia parodos kuratorė, fotografė Galina Tamošiūnienė.  

Apžiūrinėdami eksponatus ir pastebėję pažįstamą žmogų – jo vardą, pavardę ar kitą informaciją galėsite parašyti ant lipnių lapelių, kuriuos rasite tik įėję į parodą. Parodoje atsispindi pirmieji gimnazijos gyvavimo dešimtmečiai iki 1940 metų. Autentiški muziejaus eksponatai sukuria dvi mokyklos aplinkas: klasę ir laisvalaikio erdvę, kur mokiniai paprastai leisdavo laiką pertraukų metu ar po pamokų. Kviečiame apžiūrėti originalias nuotraukas, dokumentus, spaudą, įvairią mokyklinę atributiką ir mokymosi priemones. Parodoje eksponuojami ne tik Alytaus kraštotyros muziejaus, bet ir Dzūkijos pagrindinės mokyklos muziejaus eksponatai.

Alytaus kraštotyros muziejaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą