Namo griuvėsiai vyrą įkalino rūsyje

 

Druskininkų priemiestyje, Viečiūnuose, įvykus sprogimui iš namo rūsio griuvėsių betono luito prispaustą sužalotą vyrą ugniagesiams gelbėtojams pavyko ištraukti po valandos, bet pavojus jo gyvybei
nebegresia.  Pirmadienio vakarą 21 valandą 13 minučių stiprus sprogimas nugriaudėjo Viečiūnuose Kalno gatvėje įsikūrusioje sodininkų bendrijoje. Akimirksniu iš dviejų aukštų mūrinio namo su gelžbetoninėmis perdangomis liko tik griuvėsiu krūva, prispaudusi rūsyje buvusį 26 metų R.M., kai jis įėjęs į namą bandė pasišviesti žiebtuvėliu ar degtuku. Tikslinama, ar tai galėjo įvykti dėl dujų iš baliono nuotėkio, ar dėl kitų priežasčių.

Gaisras neįsiplieskė.

Po sprogimo praėjus dvylikai minučių atvykę ugniagesiai gelbėtojai girdėjo pagalbos šaukiantį vyrą, bet jį pasiekti pavyko tik per gerą valandą. Prie jo per griuvėsius prasibrauti pavyko tik panaudojus hidraulinę gelbėjimo įrangą, rankinį inventorių ir medines atramas. Gelbėtojai visą tą laiką girdėjo R.M., nes jis nebuvo praradęs sąmonės, nors prispaustam betono luito armatūra ir persmeigė blauzdos raumenį, buvo apdegęs veidą ir plaštakas. Nustatytas 2 laipsnio nudegimas. Iš griuvėsių krūvos išlaisvintą vyrą gelbėtojai perdavė greistosios pagalbos medikams, o ligoninės priėmimo skyriuje jo jau laukė keli įvairių sričių gydytojai. Nukentėjusiajam prireikė ir chirurgų pagalbos, bet jo būklę pavyko stabilizuoti ir pavojus gyvybei nebegresia. Medikai sakė, jog šis jaunas vyras gimė po laiminga žvaigžde. Tuo įsitikinusi ir pastato, kuriame įvyko sprogimas, savininkė M.P., prieš gerą mėnesį sutarusi su R.M., kad jis patvarkys jau kelerius metus negyvenamą namą ir už tai galės juo naudotis. "Jis tik obelis buvo spėjęs apgenėti ir ketino susitvarkyti laiptus name. Sakė, jog tėtis stalius, todėl pats viską moka. Išgirdusi, jog čia įvyko sprogimas, nežinojau, kad jis tuo metu buvo atvažiavęs iš Druskininkų, kur nuomoja butą. Persigandau, kai atsiliepė ir pasakė, jog guli prispaustas griuvėsių rūsyje. Dvi valandas meldžiausi, kad jį kuo greičiau išgelbėtų ir liktų gyvas. Ačiū Dievui, išklausė mano maldų. Apsidžiaugiau, kai ryte R.M man pats paskambino ir papasakojo, kaip jaučiasi. Net tokios būklės būdamas sakė, jo atsilygins. Tegul tik pasveiksta.Svarbiausia, kad gyvas liko", - kalbėjo druskininkietė M.P., paveldėjusi Viečiūnuose sodą ir namą po mamos mirties.

Genovaitė RAFANAVIČIENĖ

Lrytas.lt 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą