Kalvarijos pasieniečiai sulaikė, įtariama, Vokietijoje ir Italijoje vogtus visureigius

 

Kalvarijos pasieniečiai po gaudynių sulaikė, įtariama, Vokietijoje pavogtą automobilį „VW Touareg“. Jį vairavo tam teisės neturintis Kėdanių gyventojas. Kartu vyko Nyderlandų pilietis, įtariama, turėjęs vogtą dokumentą. Taip pat Kalvarijos pasieniečiams įkliuvo baltarusis, vairavęs, įtariama, Italijoje vogtą „BMW X5“.
Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, stabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „VW Touareg“. Ant jo buvo Vokietijos numeriai.
Visureigio vairuotojas nepakluso šalikelėje prie tarnybinio automobilio stovėjusių uniformuotų pasieniečių reikalavimui ir dideliu greičiu nulėkė į Lietuvos gilumą. VSAT pareigūnai tarnybiniu visureigiu „Mitsubichi Pajero“ įjungtais garso ir šviesos signalais pradėjo pavojingai manevravusio bėglio persekiojimą.
Gaudynės truko apie tris kilometrus, kol „VW Touareg“ vairuotojas nesuvaldė mašinos ir nuvažiavo į šlaitą. Pasieniečių akivaizdoje iš jos iššoko du vyrai ir leidosi bėgti. Atskubėję VSAT pareigūnai juos prisivijo ir sulaikė. Įtariama, kad „VW Touareg“ vairavo 27-erių Kėdainių gyventojas. Teisės vairuoti jis neturi.
Antras sulaikytasis pasirodė esantis 18-metis Nyderlandų pilietis. Asmens apžiūros metu pasieniečiai nustatė, kad užsienietis turi Nyderlandų asmens tapatybės kortelę, kuri, pirminiais duomenimis, Interpolo duomenų bazėje npaskelbta kaip pavogta.
Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šio 2009 m. laidos visureigio kaip, įtariama, vogto paieška Vokietijoje buvo paskelbta tą pačią dieną, t. y. penktadienį.
VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nuskaltimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Nyderlandų pilietį ir kėdainiškį pasieniečiai buvo dviem paroms uždarę į arešinę, o vėliau teismas leido juos suimti po 20 parų.
Lietuviui dar teks administracine tvarka atsakyti ir už du nusižengimus. Už vairavimą neturint teisės kėdainiškiui gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų. Už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę bėglys bus baudžiamas bauda nuo 850 iki 1200 eurų.
Dar vieną, įtariama, vogtą visureigį Kalvarijos pasieniečiai sulaikė sekmadienį. Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose jie sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį „BMW X5“ Rusijos numeriais. Jį vairavo 37-erių Baltarusijos pilietis.
VSAT pareigūnai nustatė, kad, įtariama, automobilio VIN numeris yra perkaltas, o registracijos liudijimas, įtariama, yra visiška klastotė. Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino ir tai, kad šis 2014 m. laidos visureigis, įtariama, šių metų balandžio pradžioje buvo pavogtas Italijoje.
Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo bei dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už pirmą nusikaltimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Už antrą – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų. Baltarusį pasieniečiai uždarė į areštinę.
„VW Touareg“ ir „BMW X5“ saugomi Kalvarijos užkardoje.
Iš viso šiemet pasieniečiai sulakė 44, įtariama, vogtus automobilius. Daugiausiai tokių mašinų buvo sulaikyta pasienyje su Baltarusija – 27.
Pagal pilietybes galimai vogtus automobilius dažniausiai varavo Lietuvos piliečiai – jų ikliuvo 10. Taip pat VSAT pareigūnai sulaikė po 8 Uzbekistano ir Rusijos, 7 Baltarusijos bei dar 5 valstybių piliečius.

 

VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą