Gediminas Merkys: Alytaus vaikai dūsta, meras neturi informacijos, o S.Skvernelio išpopinta LR VRM ir „POLIZEI“ repetuoja sostinėje riaušių malšinimą

Kada valstybė pasieks dugną? Kur tas jos dugnas? Panašu, kad mes sparčiai link jo krentame.

Alytuje padangų gaisras. Jau paskleistos kritusių paukščių, kiškučių ir žalčių nuotraukos. O kaip žmonės, kaip VAIKAI????

Alytaus rajono meras viešai vardina faktus, skundžiasi, kad technogeninės avarijos – padangų gaisro – akivaizdoje stinga spectarnybų pagalbos, nėra aiškaus ir objektyvaus situacijos ir kylančio pavojaus vertinimo, pagaliau nėra aiškių civilinės saugos instrukcijų. Už civilinę saugą, jos finansavimą, metodologiją, standartą atsako centrinė valdžia, visų pirma LR VRM. Jos vadas ilgą laiką buvo Skvernelis, o paskui ten ministeriavo jo statytinis E. Misiūnas.   

Alytaus padangų gaisras rodo, kad net vidutinio lygio technogeninės katastrofa yra per sunkus uždavinys  mūsų centrinei valdžiai. Vietoje to, kad mestų visas jėgas Alytui ir jo vaikams gelbėti, sostinės valdžia pasidarė sau šou. Neseniai pripirko brangių mašinų, skirtų riaušėms malšinti. Dabar, avarijos ir grėsmės akivaizdoje organizuoja sostinėje parodomąsias riaušių malšinimo pratybas, demonstruoja liaudžiai riaušių malšinimo įrangą.  Idant žinotų, kas sumaištavusios liaudies lauktų...

Tik nebėra Lietuvoje kam maištauti. Paskolomis pasismaugę  mūsų šeimos ir šuntuoti senukai su širdies stimuliatoriais nemaištaus. Visi normalūs ir darbingi jau iš čia išvažiavo. Tie, kurie gauna „otkatus“ irgi riaušėse nedalyvauja.  Migrantai galėtų, bet į šitą „ubagyną“ jie nesiveržia. Vidutinio sunkumo avarijos akivaizdoje, pasirodo, nėra kam efektyviai ir profesionaliai veikti. Civilinė sauga neveikia. Visi veikėjai žaidžia sostinėje riaušių malšinimo šou. O kas būtų, jei rimtesnė katastrofa šalį ar jos regioną ištiktų. Atbėgtų antiriaušinės pajėgos ir pamušinėtų bananais tuos, kas dar juda? Nuplautų vandens čiurkšle tuos, kurie nebejuda?  

Gerbiamas Nausėda, pakvieskite žmones su palapinėmis prie Seimo ir Vyriausybės. Padarykime kartu gerą valstybės gelbėjimo darbą, paleiskime kuo skubiau šį Seimą ir Vyriausybę. Žmonės Jus palaikys. Per kelias paras suvažiuos į sostinę 100 tūkst. Ir aš atvažiuosiu, su palapine, tik pakvieskite.

minfo.lt informacija

Komentarai

  • Alvyde
    prieš 22 minučių
    Pritariu.visi sedi ten vienodi vieni kitus palaiko...sita tragedija tik parode kas yra kas ir kaip Lietuvoj nera jokios tcvarkos ..jokios atsakomybes...abejingumas..valdzios vyru totalus abejingumas.nemokejimas greit racionaliai spresti problemu..mobiliziot planuot...nieko...ka jie ten veikia?

Parašykite komentarą