Apleistiems sklypams susitvarkyti – tik savaitė!

Šiemet Alytaus miesto savivaldybės nenaudojamų žemės sklypų sąraše yra 137 sklypai. Jų savininkams savivaldybė jau anksčiau yra išsiuntusi pranešimus tinkamai susitvarkyti žemės valdas.

Dalis tokių sklypų savininkų tai jau padarė, tačiau yra ir neskubančių to daryti.

Savivaldybė ragina suskubti ir iki liepos 31 dienos susitvarkyti savo turimus sklypus. Tada jie bus išbraukti iš sąrašo. 

Informacija apie iki nustatyto termino to nepadariusių sklypų savininkus rugpjūčio mėnesį bus teikiama Valstybinei mokesčių inspekcijai. Apleistų sklypų savininkams teks mokėti gerokai didesnį žemės mokestį – 4 procentus nuo jos vertės. 

„Džiugu, kad neprižiūrimų sklypų mieste lieka nedaug, nes patekusių į sąrašą sklypų savininkai tvarkosi ir apie tai informuoja savivaldybės tarnautojus, kurie patikrins ir įvertins realią situaciją. Mūsų tikslas – tvarkingas miestas“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris. 

Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, kad turi būti nušienauti bendrijoms, privatiems asmenims ir įmonėms priklausantys sklypai. Į neprižiūrimų sklypų sąrašą įtraukiami tie žemės plotai, kurie apaugę žole, sumedėjusiais augalais, yra avarinės būklės medžių, taip pat sklypai, kuriuose laikomas statybinis laužas ar kitos atliekos. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą