Lopšeliuose-darželiuose vietų užteks ir miesto, ir rajono vaikams

Rugpjūčio 19 d. Alytaus miesto ir rajono savivaldybės pasirašė bendradarbiavimo sutartį, ja bus užtikrintas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumas Alytaus miesto ir rajono vaikams.

Nuo šiol Alytaus rajono savivaldybė apmokės savo mažųjų gyventojų, lankančių darželius Alytuje, ugdymo išlaidas. 

„Džiaugiuosi, kad triumfavo teisingumas ir sveikas protas, o ne politinės ambicijos. Ir ne čia pinigai svarbiausia, o suvokimas, kad kiekvienas privalome rūpintis savo žmonėmis, kurie mus išrinko ir mumis pasitikėjo“, – pasirašyta sutartimi džiaugėsi Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės teigimu, visi vaikai yra svarbūs ir laukiami. Juolab, kad nemaža dalis tėvų, gyvenančių rajone, dirba Alytaus mieste ir atveža vaikus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas mieste. „Suprantama, kad ugdymas kainuoja, todėl sutaupytas lėšas panaudosime tikslingai“, – sako mero pavaduotoja. 

Alytaus miesto ir rajono savivaldybės pasirašytoje sutartyje numatyta, kad  lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose Alytaus miesto savivaldybė turės įsteigti reikiamą grupių skaičių, kad būtų patenkinami Alytaus miesto ir Alytaus rajono savivaldybių teritorijose gyvenamąją vietą deklaravusių tėvų (įtėvių, globėjų) prašymai ugdyti jų vaikus pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas.

Alytaus rajono savivaldybė įsipareigoja iš biudžeto kompensuoti dalį – 540 Eur per metus (t. y., po 54 eurus kas mėnesį per 10 mėnesių) – išlaidų už Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusių tėvų (įtėvių, globėjų) ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymą Alytaus miesto savivaldybės lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose. 

Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio teigimu, tai reiškia, kad dar šiais metais Alytaus miesto savivaldybei pavyks sutaupyti daugiau nei 60 tūkst. eurų, o  po kelių metų, miesto biudžetą rajono savivaldybė papildys daugiau nei 250 tūkst. eurų kasmet. Sutaupytas lėšas planuojama skirti darželių personalo atlyginimų kėlimui, infrastruktūros gerinimui, edukacinių programų tobulinimui.

Alytaus miesto ir rajono savivaldybių bendradarbiavimo sutartis pasirašyta neterminuotam laikotarpiui. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą