Savivaldybės paslaugos internetu – šį kartą apie rubriką „Jūsų vaikas“

Galimybė Alytaus miesto savivaldybės paslaugas užsisakyti elektroniniu būdu daugeliui jau nėra naujiena, o šiemet jų naudojimas išaugo penktadaliu. Tačiau pastebime, kad ne visi gyventojai žino, kokiomis mūsų teikiamomis paslaugomis jie gali pasinaudoti. 

Pirmiausia visas Alytaus miesto savivaldybės administracijos teikiamas paslaugas pagal sritis rasite alytus.lt svetainės skiltyje „Kuo galime padėti?“. Paslaugos suskirstytos pagal aktualiausias gyventojams sritis. Šiandien pristatome rubriką „Jūsų vaikas“. Šioje skiltyje galite rasti 21 įvairaus tipo paslaugą, pradedant vaiko gimimo įregistravimu ir baigiant išmokų vaikams skyrimu. Didesnę dalį šių paslaugų galite užsisakyti elektroniniu būdu.

Pavyzdžiui, pasirinkus gimimo registravimo paslaugą ir atsivertus jos trumpą aprašymą, jums tereikia spausti suaktyvintą žodį MEPIS ir ten prisijungę galėsite užpildyti prašymą arba galite spausti „Užsakyti“ ir jus nukreips į platesnį paslaugos aprašymą.   

Patogu tai, kad tų paslaugų, kurias galima sutvarkyti elektroniniu būdu, kai kurie būtini duomenys iš karto yra tikrinami valstybės registruose ir informacinėse sistemose, todėl jums atskirai nereikia teikti tai patvirtinančių dokumentų.

Skiltyje „Jūsų vaikas“ gyventojai dažniausiai naudojasi išmokos vaikui skyrimo paslauga. Per šių metų pirmą pusmetį šia paslauga pasinaudojo 803 gyventojai, iš jų 351 ją užsisakė internetu. Antroje vietoje – vienkartinės išmokos vaikui skyrimas, ją gyventojai užsisakė 159 kartus, iš jų 17 – elektroniniu būdu. Trečioje – gimimo registravimas. Ja pasinaudota 150 kartų, o internetu užregistruoti 96 naujagimiai. Mokinių nemokamo maitinimo skyrimo paslauga užsakyta 81 kartą, tačiau elektroniniu būdu – kol kas nė karto. 

Dalį paslaugų elektroniniu būdu užsako tik keletas žmonių. Išmoka gimus vienu metu daugiau kaip vienam vaikui užsakyta keturis kartus ir tris iš jų internetu. Išmokos besimokančio ar studijuojančio asmens vaiko priežiūrai skyrimo paslauga užsakyta tik tris kartus ir vieną iš jų internetu. Minimalios ar vidutinės priežiūros priemonės vaikams skyrimas, pratęsimas, pakeitimo ir panaikinimo paslauga tris kartus užsakyta gyvai, o tėvystės nustatymo ir nuginčijimo registravimas užsakytas vieną kartą elektroniniu būdu. 

Raginame  Alytaus miesto savivaldybės administracijos teikiamas paslaugas užsisakyti internetu naudojantis kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu. Tokiu būdu sutaupysite nemažai savo laiko ir gausite daugelį paslaugų net neišeidami iš namų.  

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą