Klevų gatvės kapinėse įrengti dar du kolumbariumai

Ketvirtadienį Klevų gatvės kapinėse ant anksčiau išlietų pamatų pastatyti dar du nauji kolumbariumai. Viename kolumbariume yra penkiolika kriptų, kiekvienoje iš jų galima patalpinti tiek urnų, kiek joje jų telpa. Iš viso kolumbariumuose bus trisdešimt nišų. 

2019 metais įrengtuose kolumbariumuose yra likusios tik kelios laisvos nišos. 

Kaip ir pernai metais įrengti kolumbariumai, šie taip pat pagaminti iš rausvo poliruoto granito, derančio su greta esančios tvoros stulpelių spalva. Kriptų uždengimas – juodo atspalvio. 

Pagal Alytaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintas taisykles, ant išorinės nišos akmens plokštės būtina užrašyti nišoje palaidoto asmens vardą ir pavardę, gimimo ir mirties datas. Kolumbariumų nišos akmens plokštėje leidžiama pavaizduoti tik religinius tikėjimo simbolius. Prie kolumbariumo sienelių ir pagrindo draudžiama tvirtinti vazas, žvakes, jų laikiklius, skulptūrėles, dirbtines gėles ar kitus dalykus.

 

Vietos kolumbariume vienkartinis mokestis – 1 000 eurų. Ją galima įsigyti ne tik laidojant kremuotus palaikus, bet ir iš anksto sumokėjus minėto dydžio mokestį. 

Planuojama, kad jau kitą savaitę bus galima įsigyti ir vietas naujuose kolumbariumuose. Tai padaryti galima rašant prašymus el. p. info@alytus.lt. Platesnė informacija suteikiama tel. (8 315) 55 111 arba 8 615 76 817. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą